Kilisenin restorasyonunu belediye yapacak

Mülkiyeti Malkara 269 Sayılı Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifinde bulunan 700 yıllık tarihi Kilise, restore edilmek üzere Malkara Belediyesi’ne devredildi.

GÜNDEM 10.12.2013 15:22:00 0
 Kilisenin restorasyonunu belediye yapacak
TARİHİ BİR BİNA OLDUĞU İÇİN BAKIM ONARIMINI YAPAMADIK
Malkara Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Fethi Özver,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1970'li yıllarda dönemin belediyesi tarafından yağlı tohumlara devredilen tarihi kilisenin, yeniden onarılması ve kültür merkezi olarak kullanılması amacıyla bedeli karşılığında İlçe belediyesine devredildiğini söyledi. Kilisenin yıllardır boş kaldığını ve kullanılmadığını belirten Özver, "Çatısı olan, direkleri sağlam kilisenin, tarihi bir bina olduğu için bakım onarımını yapamadık. Zamanla kilisenin çatısı çöktü, yan duvarları zarar gördü. Malkara Belediyesi bizden bedeli karşılığı satın almak istedi. Bilirkişi ve genel kurulumuzca yapılan toplantılarda mülkiyeti yağlı tohumlara ait olan bu tarihi kilisenin onarılarak, konferans ve kültür merkezi yapılmak şartıyla devrine karar verdik" dedi.
 
2014'ÜN SONUNA DOĞRU BAŞLANABİLECEK
Belediye Başkanı Birol Kaya ise tarihi binanın yıkılmasına gönüllerinin razı olmadığını belirterek, "Tarihi Kiliseyi orijinaline uygun restore ettirerek konferans, kültür merkezi ve sergi salonu olarak hizmete açacağız" dedi. Kaya, kilise binasının tadilat çalışmaları için yazışmaların başladığını belirterek, binanın restorasyonuna 2014'ün sonuna doğru başlanabileceğini ifade etti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ