Vatandaş TREDAŞ’a ateş püskürüyor

Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi sakinleri yaşadıkları elektrik kesintileri nedeniyle TREDAŞ’a ateş püskürüyor. Sıkıntılarını iletmek üzere TREDAŞ yetkililerini aradıklarını söyleyen bir mahalle

GÜNDEM 10.12.2013 14:37:00 0
 Vatandaş TREDAŞ’a ateş püskürüyor
MESELEYİ KAYMAKAMA İLETTİM
Uzun zamandan beri çözülmeyen, hatta her geçen gün daha da artan elektrik kesintileri problemi, Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi sakinlerini canından bezdirdi. Konu hakkında bilgi veren Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, konuyu hem Kaymakam hem de Belediye Başkanı’na taşıdığını ifade ederek, “İlk etapta vatandaş sorununa çözüm bulabilmek amacıyla muhtara gidiyor. Ben mahallemde yaşanan elektrik probleminin üzerine gittim. Daha önceki uğraşlarıma rağmen mesele maalesef çözülebilmiş değil. Dün Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile görüştüm.  Meselenin çözümü için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmanın uğraşı içerisinde bulunduk” diye konuştu.
 
BİR GÜNDE ON KERE KESİLDİ
Her gün elektriklerinin kesildiğini belirten Seda Sokak sakinlerinden Hızır Altınöz, özellikle Pazar günleri en az 10 kere elektriklerinin kesildiğini belirterek, “Aradığımız yetkililer bize ödenek olmadığı için trafoların değiştirilemediğini söylüyorlar. Bu bizim sorunumuz değil.  Bu bir nevi ticaret. Tükettiğim elektriğin parasını benden tahsil eden kurum, benim elektriğimi kesintisiz olarak vermek zorundadır.  İki aydır anlatılmaz sıkıntılar yaşadık. TREDAŞ, yaşadığımız problemlere arkasını dönmüş” ifadelerini kullandı.
 
 
 
BUZDOLABI YANDI
Buzdolabının, kesildikten sonra gelen yüksek voltajlı elektrik nedeniyle yandığını, bunu başka beyaz eşyalarının takip ettiğini dile getiren Seda Sokak sakinlerinden Fatma Taştan da, “Pazar akşamı tam on kere elektrikler gidip geldi. Hiçbir iş yapamadık. En kötüsü elektrikler gidince doğalgazın çalışmıyor olması. Bizim bu konuda yaşadığımız sıkıntının üzerine umarız yetkililer gerektiği şekilde eğilirler” diye konuştu.
 
AÇIKÇASI ÜŞÜYORUZ!
Beyaz eşyalarının sürekli yandığını kaydeden Hüseyin Olzingan ise, “Hafta içi her gün kesilen elektriklerimiz hafta sonunda neredeyse hiç yok gibi.  Bunu sayı ile belirtirsek en az on kere kesinti oluyor. Yani elektriğimiz hiç olmuyor.  Elektrik olmayınca doğalgazımız da olmuyor. Açıkçası üşüyoruz. Umarım yetkililer nasıl bir zorlukla karşı karşıya olduğumuzu anlarlar” dedi. Eşyalarının zarar gördüğü iddiasında bulunan bir başka isim de Ebru Değirmenci oldu. Değirmenci, “Artık bu sorun çözülmeli.  Açıkçası canımız yanıyor. Bir taraftan üşüyor diğer taraftan yanan eşyalarımızı onarmak için mütemadiyen para ödüyoruz.  Yetkililere ulaşmak zor. Operatöre bağlanmayı beklerken bir başka yere yönlendiriliyorsunuz” dedi.
 
BATTANİYEYE MAHKÛM EDİLDİK
Elektriklerin sık sık kesilmesi nedeni ile çocukların temizliğinin dahi yapılamadığını belirten Hava Altınöz, “TREDAŞ yetkilileri bir evde hayatın elektrikle devam ettiğini sanırım bilmiyorlar. Misafirimiz geldiğinde utanıyoruz.  Soğuk odada zaman doldurmaya çalışıyoruz. Yani bu semtte yaşayan bizler battaniye altında yaşamaya mahkûm edildik” dedi. Elektriğin varlığıyla yokluğu arasında bir fark yaşamadıklarına vurgu yapan Hakan Baran ise, “TREDAŞ yetkililerini aradığımda bana verdikleri cevap çok enteresandı. Yetkili, ‘Belediye Başkanınıza söyleyin bu kadar çok alanı imara açmasın’ dedi. Şimdi imara açılmış fazla yer olmasının bedelini biz mi ödeyeceğiz. Kış günü ısınmayı mı düşüneceğiz yoksa evde aş pişmediğini mi?” diye konuştu. 
 
KESİLMEDİĞİ GÜN YOK
Seda Sokak’ta ikamet eden Abdullah Keçeci de,  18 yıldır Cumhuriyet Mahallesi’nde kaldığını ve bu zaman zarfında elektriklerin kesilmediği gün sayısının çok az olduğunu belirtti. Keçeci, “Yetkilileri aradığımda bana elektrikli ısıtıcıların yanması nedeni ile trafonun bu yüklenmeyi kaldıramadığını, bu nedenle arızlar oluştuğunu söylüyorlar. Bu bizim sorunumuzun çözümü değil. Tarfo yetmiyorsa yetkililer büyüğünü kursunlar.  Kurum içindeki problem beni alakadar etmiyor. Ben, bana kesilen faturayı ödemekle mükellefim. Tredaş yetkilileri de bana elektrik vermekle sorumludur” dedi. Gani Yasa adlı mahalle sakini ise 13 senedir kahvehane işletmekte olduğunu belirterek, elektrik kesintilerinin ticaretini olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekti. Trafonun yetersizliğini neden gösteren TREDAŞ yetkililerinin, Seda Sokak sakinlerine çile çektirdiğini de sözlerine ekleyen Yasa, “Pazar günü üç saat elektriğimiz yoktu.  Hayatın elektrik üzerine inşa edildiği bir zamanda üç saat elektriksiz kalmak ciddi manada canımızı acıtmaya başladı. Ben kahvehanede jeneratör kullanıyorum.  O kadar sıklıkla elektriklerimiz kesiliyor ki artık değişik önlemler almamız gerektiğine inanmaya başladık” dedi.
 
TERDAŞ KADAR SORUMSUZ KURUM OLAMAZ
Seda Sokak’ta üç televizyon, bir buzdolabı ve bir de doğalgaz kartının yandığını iddia eden Sıtkı Çalışkan, “Biz resmen burada sefilleri oynuyoruz. TREDAŞ kadar sorumsuz bir kurum olamaz. Vatandaşa fatura kestiklerinde o faturanın gecikmesi durumunda vatandaşın elektriğini hemen kesiyorlar. Fatura konusunda duyarlı oldukları kadar elektrik kesintileri konusunda da duyarlı olsalar mesele kalmayacak” dedi. TREDAŞ’ı telefonla aradıklarında kendilerine kaçak elektrik kullanımını tespit amacıyla elektriklerin kesildiğini belirten yetkililer olduğunu anımsatan Savaş Çetinel, “Biz gerçekten mağdur ediliyoruz.  Yıllardır bu soruna çözüm bulamamak bizleri yıprattı. Bu konunun nasıl çözüleceğini anlayabilmiş değilim” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Asim YAVUZ