1 ayda 24 yeni yapı ruhsatı düzenlendi

Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Serat, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Kasım ayı içinde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 9.12.2013 18:33:00 0
 1 ayda 24 yeni yapı ruhsatı düzenlendi
7 RUHSAT YENİLENDİ
Kapalı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Kasım Ayı içerisinde 34 adet İmar Durumu düzenlendiğini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Serat, “Bu bir aylık süreçte ayrıca 24 adet yeni yapı, 12 adet ilave kat ruhsatı düzenlendi” dedi. Başvurusu yapılan 22 adet ruhsat dosyasının incelenmekte olduğunu belirten Mustafa Serat, “Kasım ayı içerisinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 7 adet Ruhsat Yenilemesi işlemi yapılmıştır” diye konuştu.
 
 
 
 
15 ADET KAT İRTİFAKI TAMAMLANDI
Kapaklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde Kasım ayı içerisinde 6 adet şantiye şefi istifası yapıldığını sözlerine ekleyen Mustafa Serat, “Bu süre zarfından ayrıca 106 adet hak ediş yerinde kontrol edilerek tamamlandı” dedi. 15 adet Kat İrtifakının tamamlandığı bir aylık süre zarfında 14 adet Mahkeme ve Banka İcra yazılarının yazıldığını belirten Serat, “137 adet Yapı Kullanma İzin Belgesi düzenlendi” dedi.
 
83 ADET ADRES VE NUMARATAJ İŞLEMİ YAPILDI
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü olarak Kasım Ayı’nda 83 adet Adres ve Numarataj işlemi yaptıklarını söyleyen Mustafa Serat, “24 adet binanın İnşaat Sigortası ödemesi bittiğinden SGK yazıları yazıldı. İnşaatı biten 96 adet binanın harç tahsili yapılabilmesi için Vergi Dairesi’ne yazıldı. 1 adet Cins Tahsisi tamamlandı. 4 adet İfraz – Tevhit ve Yola Terk işlemi yapıldı. 4 adet 18. madde uygulaması askı işlemleri tamamlandı. 4 adet ifraz –tevhit ve uygulama dosyası Tekirdağ Belediyesi’ne onaya gönderildi” dedi. Sertat, ayrıca diğer birimlerden gelen yazılara ve vatandaş dilekçelerine cevap verildiğini, Yol Aplikasyonu, ölçümü ve bina kontrollerin de yapıldığını sözlerine ekledi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ