Ertem restorasyon çalışmalarını inceledi

Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, Edirne'deki vakıf eserlerinde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

GÜNDEM 9.12.2013 13:21:00 0
 Ertem restorasyon çalışmalarını inceledi
SİNAGOG, İDARE VE MÜŞTEMİLAT BİNALARINI GEZDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Edirne'de gerçekleştirdiği toplu açılış törenine katılan Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne geçerek, Bölge Müdürü Osman Güneren'den yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Dr. Adnan Ertem, Bölge Müdürü Güneren ile birlikte onarımları devam eden yapıları gezdi. Büyük Sinagog'ta yapılan restorasyon çalışmalarını dikkatle inceleyen Ertem, sürdürülen başarılı restorasyondan dolayı takdirlerini iletti. Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan restorasyon kapsamında sinagog, idare ve müştemilat binalarını gezdi.
 
SELİMİYE CAMİİ PROJE ÇİZİM ÇALIŞMALARI HAKKINDA DA BİLGİ ALDI
Adnan Ertem, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Edirne Merkez'de onarımı sürdürülen Beylerbeyi Türbesi, Çakır Ağa Camii, Süleyman Paşa Camii ve Hasan Sezai Dergâhı şantiyelerini de ziyaret etti. Devam eden Atik Ali Paşa Camii ve Gülşenî Âşık Efendi Dergâhı restorasyonları ile Selimiye Camii proje çizim çalışmaları hakkında da bilgiler alan Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem daha sonra Edirne'den ayrıldı.
 
8 VAKIF ESERİ ONARILIYOR
Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, Türkiye'de en fazla Vakıf eseri bulunan şehirlerden biri olması nedeniyle Edirne'ye Vakıflar Genel Müdürlüğü nezdinde de ayrı bir önem verildiğini ifade ederek, Genel Müdürün ziyaretini Edirne için bu bakımdan önemli bulduklarını kaydetti. Bölge Müdürü Güneren, "Sayın Genel Müdürümüz, Vakıf şehri Edirne'mizde sürdürdüğümüz çalışmaları yakından takip ediyor. Şu anda 8 şantiyemizde sekiz ayrı Vakıf eserimizi onarıyoruz. Bu sekiz eserimiz için yaklaşık 12 milyon TL harcayacağız. Bu da çok önemli bir rakam" diye konuştu. Güneren, hazırlıkları devam eden bazı Vakıf eseri onarımlarının da 2014 yılında hayata geçirileceğini sözlerine ekledi.
 
Haber / Kübra ÖZAYDIN