Çorlulu kadınlar meclis üyelerine sahip çıktı

Çorlu Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı Olağan Toplantısı’nda yaşanan üzücü olayların ardından vatandaşlardan belediye meclis üyelerine destek geldi.

GÜNDEM 6.12.2013 17:59:00 0
 Çorlulu kadınlar meclis üyelerine sahip çıktı
YAPILAN SALDIRIYI KINADILAR
5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin yıl dönümünün arifesinde Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda yaşanan olaylar, kamuoyunda geniş yankı buldu. Belediye meclis üyelerine yapılan kötü muameleyi kınayan bir grup kadın, Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumuna katıldı. Çorlu Belediye Meclisi’nin kadın üyelerine çiçek takdim eden kadınlar, her türlü şiddete karşı olduklarını ifade ederek yapılan saldırıyı toplu bir şekilde kınadılar. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan da yaşanan olayları kınarken, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin Yıldönümü hakkında açıklamalarda bulundu. Ülke idaresinin çeşitli kademelerinde kadınların oranının son derece düşük olduğuna değinen Başkan Baysan, ileriki dönemlerde yönetime katılma ve seçilme oranlarında kadınların çok daha fazla temsiline ilişkin temennilerini ifade ederken, Çorlu Belediye Meclisi’nin seçilmiş bayan üye sayısı olarak oransal anlamda ülkemizde en üst sıralarda yer alan bir idare olduğunu dile getirdi.
 
ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ
1930 yılında çıkarılan yasa ile o dönem yerel yönetimlerde ilk defa kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanındığını anımsatan Başkan Baysan, “1934 yılında da dünyada ilk defa Atatürk tarafından kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı tanındı. Aradan neredeyse 100 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen, siyasi kadrolarda, belediye başkanlıklarında, bakanlıklarda, bürokrat kadrolarında yeteri kadar kadın yer almamaktadır. Bunun suçlusu ne yazık ki, biz erkekleriz. Bir ülkede çağdaşlık, bir ülkede medeniyet varsa, bunun en büyük sebebi kadındır. Yeryüzünde kendinden başka bir canlı yaratabilen sadece toprak ve kadın vardır. Ancak ne yazık ki şiddetle, tehditlerle kadınlarımız toprak altına konulmaktadır. Bunu kınıyorum. Dernek seçimlerinden milletvekili seçimlerine kadar, her yerde kadınlara yer verilmesini istiyorum. Meclisimizde kadın üyelerimizin sayısı, diğer meclislere kıyasla fazladır. İlerleyen yıllarda da kadınların daha fazla yer almasını temenni ediyorum. Bunun için elimizden gelen desteği sağlayacağız” dedi ve kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin yıl dönümünü kutladı.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ