Güleryüz, "Türk kimliği tartışılamaz"

Kırklareli’ye bağlı Lüleburgaz ilçesinde Türk Ocakları Başkanı Av. İbrahim Güleryüz, son günlerde yaşanan Türk’lük tartışmaları hakkında açıklama yaptı.

GÜNDEM 5.12.2013 11:47:00 0
 Güleryüz, "Türk kimliği tartışılamaz"
BU TÜR TARTIŞMALAR TUZAKLARLA DOLUDUR
"Bir akademisyenin konferans sırasında sarf ettiği sözler çerçevesinde cereyan eden tartışma hakkında açıklama yapma zarureti doğmuştur’’ diyen Lüleburgaz Türk Ocakları Derneği Başkanı İbrahim Güleryüz, Türk kimliğinin tartışılmaz olduğunu dile getirdi. Türk Ocaklar olarak mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini kaydeden Güleryüz, "Binlerce yıllık tarihe sahip Türk milletinin ve Türk kimliğinin tartışma konusu yapılması sadece ilme aykırı değildir. Bu tür tartışmalar aynı zamanda, bu ülkede bin yıldır mayalanmış kardeşliğin çözülmesine, ülkenin parçalanmasına, milletin ayrışmasına yol açabilecek tehlikeli tuzaklarla doludur” dedi.
 
BEYHUDE BİR ÇABADIR
Irk, etnisite, millet gibi kavramları ilmî platformlarda tartışmanın, bilim ve fikir hürriyetinin gereği olduğunu ifade eden Güleryüz, “Bununla birlikte halka açık toplantılarda ırk kavramını ortaya atarak, ırkçılığa kesinlikle karşı olan, kültür milliyetçiliği anlayışını savunan Türk milliyetçiliğini itibarsızlaştırmaya çalışmak beyhude bir çabadır. Türk Ocakları olarak, Türklüğe karşı yapılan bu çarpıtma ve saldırılara, Türk’lüğün red ve inkârı faaliyetlerine karşı binlerce yıllık tarihe sahip aziz milletimizin birliği ve devlet-i edeb-müddetimizin bekası yolundaki mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi kamuoyuna duyururuz’’ diye konuştu.
 
Haber / Menşure KARDEŞ