Mahallelinin “elektrik” isyanı

Kızılpınar halkı her gün yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, Kızılpınar’ın sahipsiz kaldığını ve yetkililerin en kısa sürede bu sorunlarını çözüm

GÜNDEM 4.12.2013 20:42:00 0
 Mahallelinin “elektrik” isyanı
TREDAŞ SIKINTILARIMIZA DUYARSIZ KALDI
Son iki yıldır yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olduklarını belirten Kızılpınar halkı, TREDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürlüğü’nün bu sıkıntılarına duyarsız kalmasından dert yandı. Elektrik kesintilerinin beldede gün içinde birkaç kez yaşandığını söyleyen vatandaşlar, ihtiyaçlarını karşılayamamaktan şikâyetçi. TREDAŞ’a  defalarca konuyla ilgili müracaatta bulunduklarını kaydeden Yunus Emre Mahalle Muhtarı İshak Aydın, “Başvurularımız sonuçsuz kaldı. Yetkililerin bu duruma bir an önce müdahale etmelerini ve bu mağduriyetimizin sonlandırılmasını istiyoruz. İki yıldır mahalleli olarak büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bu nedenle Yunus Emre Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi ve Gültepe Mahallesi’nde sorunlar hep devam etti. Trafo yetmediği için elektrik gidiyor. TREDAŞ’ı arıyoruz ama hiç biri bu zamana kadar bize olumlu dönüş yapmadı. Esnafımızın sıkıntıları çoktur” ifadelerini kullandı.
 
HERGÜN TREDAŞ’I ARAMAKTAN 200 TL TELEFON FATURASI ÖDEDİM
Yunus Emre Mahallesi sakinlerinden Abdullah Altuğ, insanların elektrik kesintileri nedeniyle çileden çıkmak üzere olduklarını belirtti. Her akşam TREDAŞ’ı aradığını belirten Altuğ, “Elektrikler devamlı kesiliyor. Derhal bu sorunun giderilmesini talep ediyorum.  TREDAŞ’ı her gün aramaktan geçtiğimiz ay 200 TL telefon faturası ödedim” dedi. Elektrik kesintisi nedeniyle dükkanlarındaki makinelerin yandığını dile getiren Mahalle esnaflarından Cengiz Arvaz, “Son dönemlerde üç defa makine değiştirdim. Her birisi 70 dolardan başlıyor. Yetkililerin bir an önce bu soruna çare bulmalarını istiyorum. Buraya sahip çıkan yok. Elektrik kesintileri iki yıldır böyle devam ediyor. Çocuklarımız ders çalışamıyor. Elektronik eşyalarımız yanıyor. Akşam kimse televizyon izleyemiyor.  Sanayinin olduğu bir bölgedeyiz. Telefonla aradığımız zamanda kendilerine ulaşamıyoruz” diye konuştu.
 
EVLERİMİZ YANMA TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA
İki yıldır aynı sorunları yaşadığını ifade eden marangoz Ali Yıldırım da elektrik kesintisi nedeniyle iş kaybı olduğunu belirtti. Günde ortalama 4-5 saat elektrik kesintisi nedeniyle çalışamadıklarını kaydeden Yıldırım, “Her gün mesai saatleri arasında kesilen elektrik nedeniyle müşterilerimizi de mağdur ediyoruz” dedi. Mahalleli olarak hizmet alamadıklarını belirten Sinan Kaya adlı vatandaş ise elektrik hatlarının düzensiz çekilmesinden dolayı evlerinin de yanma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu dile getirdi. Elektrik panosundan çıkan kıvılcım nedeniyle  evinin yandığını söyleyen Kaya, “Bunu dilekçe ile bildirdik. Fakat bir sonuç alamadık. Bir vatandaşın fatura günü geçtiği zaman elektriği hemen kesiliyor. Ancak bizim iki yıldır elektriğimiz hiçbir gün sürekli var olmadı” dedi.
 
DOÐALGAZA GEÇTİK, AMA KULLANAMIYORUZ
İbrahim Keser adlı vatandaş ise elektriklerinin günde on kez kesildiğini iddia ederek, “Elektrikler şuan bile kesiktir. Bu insanlar doğalgaz kullanıyor. Elektriği ödemeği zaman da kesiyor. Bu bir rezalettir” dedi. Eektrik kesintilerinin 20 dakika arayla sürekli yaşandığını ifade eden Keser, yetkililerden çözüm bulmalarını istedi. Evde bulunan bütün elektrikli cihazlarının yandığını söyleyen Hasan Karaca da TREDAŞ’ın iki elemanını görevlendirdiğini fakat bu elemanların gün boyunca kahvede oturduğunu öne sürdü. “TREDAŞ’ın trafoyu değiştirecek ekipleri yokmu?” “Biz şikâyet ettiğimiz zaman da yetkiliye söyle diyorlar. Bu iş ile ilgilenecek bir elaman yok. Halk isyan ediyor. Bazı vatandaşlarımız kahveye maç izlemeye geliyor. Elektrikler gittiği zamanda evlerine gidiyor. Bu nedenle esnafımızda zarar ediyor. Herkesin çoluğu çocuğu var. Çocuklar internet üzerinden verilen ödevleri yapamıyorlar. Doğalgaza geçtik, ama kullanamıyoruz” açıklamalarında bulundu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ