İlk adımını 7 yaşında attı

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde 7 aylık dünyaya gelen ve 1.5 yaşında Serebral Palsi (beyin felci) tanısı konulan 7 yaşındaki Umut Can Yiğitoğlu, Uzunköprü Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Servisi'nde g

GÜNDEM 4.12.2013 18:17:00 0
 İlk adımını 7 yaşında attı
SİHİRLİ MELEK’E BAŞVURDULAR
Gebze'de 1.5 yaşında beyin felci tanısı konulan Umut Can, ailesi tarafından defalarca çeşitli hastanelere götürülmesine rağmen, yürüyemedi. Aile, daha önce yaptığı tedavilerle yürüme yetisi olmayan kişilere umut olan ve uyguladığı tedavi yöntemi gazetelerde yer alan hastaların 'Sihirli Melek' diye andığı Uzunköprü Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Gülşah Yaşa Öztürk'e başvurdu. 2 ay önce hastaneye yatırılan Umut Can'a, kas kuvvetlerini ve eklem hareket açıklığını artırmak, denge koordinasyonunu sağlamak üzere düzenli egzersizler yaptırıldı. Modern tıpla birlikte tamamlayıcı tıp uygulamalarını içerisinde yer alan refleksoloji tedavisi uygulandı. Tedaviye cevap veren Umut Can, adım atmaya başladı.
 
HİÇ UMUDUM YOKTU
Umut Can'ın 2 ay önce ayakta duramama ve yürüyememe şikayeti ile hastanelerine yatırıldığını belirten Uzunköprü Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Gülşah Yaşa Öztürk, "Umut Can'a fizyoterapistimiz Murat Kabuk ile birlikte tedavimizi planladık. Tüm hastalarımızda olduğu gibi aileyi ekibe dahil edip onlara yapılması gerekenler hakkında bilgi verdik. Hastaya modern ve tamamlayıcı tıp yöntemlerini kombine ederek uyguladık. Psikolojik destek ve güven artışı için tüm ekip birlikte çalıştık. Umut Can önce desteksiz ayakta durmaya ve sonrasında adım atmaya başladı. Denge ve koordinasyonu geliştikçe daha dengeli bir şekilde yürüyeceğine inanıyoruz" dedi. Oğlunun adım atmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirten anne Zeynep Şirin, “Buraya gelmeden önce hiç umudum yoktu. Ancak oğlumun adı umut ve buraya gelince umudumuz yeşerdi. Doktorumuz ve ekibinin sayesinde oğlum adım atmaya başladı ve yürüyerek kucağıma geldi. Çok mutluyum" dedi.
 
Haber / Emine LALE