Sorun çok, gündem yok

Kızılpınar Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 14.30’da Ramazan Çokbilir başkanlığında gerçekleştirildi.

GÜNDEM 4.12.2013 18:04:00 0
 Sorun çok, gündem yok
İNSANLARIN ELEKTRONİK CİHAZLARI ARIZALANIYOR
Kızılpınar Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı Toplantısı’na Belediye Başkanı Faruk Korkmaz ile meclis üyelerinden Hüseyin Şenses ve Ali Bektaş Kaya katılmadı. Toplantıya Meclis Başkan Vekili Ramazan Çokbilir başkanlık etti. Toplantıda görüşülecek gündem maddesi bulunmaması nedeni ile direkt olarak dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Meclis Başkan Vekili Ramazan Çokbilir, Kızılpınar halkının elektrik kesintileri konusundaki sıkıntılarını dile getirdi. Özellikle Gültepe Mahallesi’nde günde en az 3 kez elektrik kesintisi yaşandığını kaydeden Çokbilir, “İnsanların elektronik cihazları arızalanıyor. Belediye olarak Tredaş Çerkezköy Şube Müdürlüğü’ne birçok kez dilekçe yazdık. Fakat sorun hala çözülmedi” diye konuştu.
 
İNSANLARIN MAĞDURİYETİ BİRAN ÖNCE GİDERİLMELİ
Kızılpınar’da Terzi Caddesi’nde günde ortalama 10 kez elektrik kesintisi yaşandığına dikkat çeken Ramazan Çokbilir, beldeye doğalgaz geldiğini anımsatarak, “Halk artık doğalgaza bağlandı. Havalar soğuyor. Elektrik olmayınca insnalar doğalgaz da kullanamayacak. Vatandaş bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyor” dedi. İnsanların, elektrik faturası borcunu bir gün geciktirmesi halinde elektriklerinin hemen kesildiğini, bununla birlikte 20 TL de açma-kapama parası alındığını ifade eden Meclis üyesi İbrahim Eren de “Bu insanların mağduriyeti biran önce giderilmelidir” dedi.
 
ASFALTLAMA ÇALIŞMASI YAPILAMIYOR
Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi Pir Murat Gök’ün, beldedeki asfaltlama çalışmalarının son durumu hakkındaki sorusunu yanıtlayan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay, “Kış şartlarında asfaltlama çalışması yapılamıyor. Ekipler bu süre zarfında yalnızca bozuk yolların onarımı kapsamında çalışıyor” dedi. Meclis üyeleri, vatandaşların yanmayan sokak lamları nedeniyle de büyük sorunlar yaşadığını dile getirdi. 
 
Haber / Asim YAVUZ