İki kardeşe mahalleli sahip çıkıyor

Edirne'de sağlık sorunları nedeniyle çalışamayan, elektriği ve suyu olmayan bir kulübede yaşam savaşı veren Mustafa ve Yaşar Helvapişiren kardeşler yardım eli bekliyor.

GÜNDEM 4.12.2013 17:55:00 0
 İki kardeşe mahalleli sahip çıkıyor
ÖLÜ GİBİ YAŞIYORUZ
Edirne merkezde Talatpaşa Mahallesi'nde yaşayan iki kardeş, komşularının yardımlarıyla hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Sağlık sorunları yüzünden çalışamadıklarını belirten 50 yaşındaki Mustafa Helvapişiren, yılda bir kere kömür yardımı ve bayram parasının dışında yardım almadıklarını söyledi. Helvapişiren, “Yeşil kartımız olmasına rağmen hastaneye bile gitmedik. Yaşadığımız kötü şartlarda sağlığımız iyice bozuldu. Gözlerimden ve dişlerimden sorunlar yaşıyorum. Konu komşu bize sahip çıkıyor ama nereye kadar? Kendimiz de bu şartlarda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama hayatımızı dilenci gibi sürdürmeye çalışıyoruz. Yapacağımız bir şey yok. Sağlıklı beslenemediğimiz için sağlığımız bozuldu, ne yapabilirizÇalışacak iş yok, yıllarca Edirne Hali'nde çalıştık. Yapacak iş de bulamıyoruz. Ciğerlerimdeki rahatsızlığımdan dolayı nefesim kesiliyor, hala da sıkıntılarım oluyor. Bu yüzden her işi de yapamıyoruz. Bulunduğum yerden, sosyal yardımlaşma ya da belediyeye gidiyorum tıkanıyorum. Bitkisel hayatta  gibi yaşıyoruz. Ne sebze ne de meyve yüzü gördüğümüz var, yaşam savaşı veriyoruz. Yıllarca nüfusta, seçimlerde bile ismimiz çıkmadı, ölü gibi yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
VERİRSEN ALIRLAR, VERMEZSEN EÐİP BAŞINI GİDERLER
53 yaşındaki Yaşar Helvapişiren ise, devletten kardeşi ile birlikte toplamda kendilerine 600 TL aylık yardım bağlandığı takdirde daha rahat geçinebileceklerini belirterek, kendisinin şişe toplayarak sattığını ifade etti. Helvapişiren kardeşlerin komşusu İbrahim Demirbaş, Helvapişiren kardeşleri yıllardan beri tanıdığını, kimseye zararlarının olmadığını belirtti. Demirbaş, "Bulursa yerler, verirsen alırlar, vermezsen eğip başını giderler. Anneleri, babaları vefat edince yalnız kaldılar, konu komşu destek verir, bir şeyler verirse yiyorlar. Mustafa iş bulabilirlerse çalışabiliyor, diğer kardeşi zaten çalışamıyor. Ben bunların komşusuyum, yıllardır tanıyorum, mahallenin çocuklarıdır. Sebze meyve halinde çalışıyorlardı, şimdi yapacakları iş güçleri de yok. Önceden bir parça ekmek yiyorlardı şimdi iyice kaldılar işsiz" diye konuştu.
 
Haber / Emine LALE