Benzin istasyonu 10 yıllığına kiralanacak

Malkara Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı önceki gün saat 16.30’da Belediye Başkanı Birol Kaya başkanlığında toplandı.

GÜNDEM 4.12.2013 16:47:00 0
 Benzin istasyonu 10 yıllığına kiralanacak
BOŞ İŞÇİ KADROLARI İPTAL EDİLDİ
Saygı duruşunda bulunulması ve meclis gündem maddelerinin okunması ile başlayan toplantının ilk gündem maddesinde Yazı İşleri Müdürlüğü’nün boş işçi kadrolarının iptali hakkındaki yazısı görüşülerek oybirliği ile karara bağlandı. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Yazı İşleri Müdürlüğü’nün kısmi zamanlı avukat çalıştırılması, ücretinin ve sözleşme süresinin belirlenmesi hakkındaki yazısı görüşüldü. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.
 
CAMİ TADİLATI TARLA SATILARAK YAPILACAK
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Belediye Başkanı Birol Kaya’nın kredi yolu ile borçlanma hakkındaki yazısı görüşüldü. İlgili gündem maddesi mecliste oy çokluğuyla kabul edildi. Malkara Dere Köyü Muhtarlığı’nın cami tadilatını karşılayabilmesi için tarla satışı hakkındaki dilekçesi ile Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün tefe – tüfe oranında gayrimenkullerde kira artışı hakkındaki dilekçeleri de görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Toplantı Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Hacıevhat Mahallesi, Erenler Semti'nde belediyeye ait betonarme benzin istasyonu sosyal tesisi ve arsasının kiralanması hakkındaki yazısının görüşülmesi ile devam etti. Bahse konu alanın 10 yıllığına kiralanması oy çokluğu ile karara bağlandı.
 
PLAN DEÐİŞİKLİÐİ TALEBİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Malkara Revizyon İmar Planın plan notları içerisinde “çıkmalar” başlığı altında yer alan “yan bahçe mesafesi içinde bina derinliğinin en fazla 1/3'ü kadar açık çıkma yapılabilir” hükmünün iptal edilerek “çıkmalar” başlığının 08.09.2013 Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğine uygun olmak koşuluyla uygulanması hakkındaki plan değişikliği talebi görüşülmek üzere oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantının on gündem maddesinde ise Gazibey Mahallesi'nde yer alanS. S. Gençler Yapı Kooperatifi’nin sahip olduğu 488 ada 58 parseldeki arsa niteliğindeki taşınmazın okul alanı olarak kullanılmak üzere Malkara Belediyesi adına bağış yapma talebi oy birliği ile karara bağlandı.
 
Haber / Gökhan YILMAZ