Engelliler engel tanımıyor

Çerkezköy Müjgan Serkan Karagöz Eğitim ve Uygulama Merkezi’ndeki engelli öğrenciler düzenlenen programda engel tanımadıklarını ispatladılar.

GÜNDEM 3.12.2013 20:22:00 0
 Engelliler engel tanımıyor
PROGRAMLA KUTLANDI
Bütün Dünya’da kutlanan engelliler günü Çerkezköy’de Müjgan Serkan Karagöz Eğitim ve Uygulama Merkezi’nde değişik etkinliklerle kutlandı. Program, okulun etkinlikler salonunda gerçekleştirildi. Dün saat 13.30’da başlayan programda konuşan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, engellilerin ihtiyaçlarının karşılanması ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi açısından hem genel yönetim hem de yerel idarenin son yıllarda gerçekleştirdiği çalışmalara hayırseverlerin de katkılarıyla yeni ivmeler kazandırdığını belirtti. Gökhan İnce, “Bu konuda çalışmalarıyla engelli insanımıza kol kanat geren Çerkezköy’ün hayırsever çifti Müjgan ve Serkan Karagöz’e teşekkür ediyorum” dedi. 
 
SON DERECE MUTLUYUM
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da programa katılan engelli ve engelli yakınlarının Dünya Engelliler Günü’nü kutladı. Kubilay, “Engellilerin önündeki engellerin kaldırılması amacıyla Müjgan-Serkan Karagöz çiftine ve çalışmalarıyla bu çifte yardımcı olan Çerkezköy Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Böylesine anlamlı ve güzel programlar düzenlenmesinden dolayı son derece mutluyum.  Okulun yapılmasını sağlayan hayırsever çiftimizi hem okulun Çerkezköy’e kazandırılması hem de her konuda Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte kayda değer çalışmalar sergiledikleri için kendilerini bir kez daha kutluyorum” diye konuştu.
 
EĞLENCEYLE DEVAM ETTİ
Müjgan Serkan Karagöz Eğitim ve Uygulama Merkezi’nde gerçekleştirilen program daha sonra özel eğitim ile ilgili filmin sunumu, 6-C sınıfı öğrencisi Gürkan Aldemir’in “Çocuk”, 2-A sınıfı öğrencisi Sude Naz Demir’in “Günaydın renkli gün” isimli şiirlerini okuması ile devam etti. Öğrenci velisi Neziha Ulucak tarafından “Hollanda’ya hoş geldiniz” başlıklı yazının okunmasının ardından 6-C sınıfı öğretmeni Metin Kocaman “Üç Aralık Dünya Engelliler Günü” isimli şiiri okudu. Öğrenciler tarafından “Anneciğim” ve “Sevgiyi eksik etmeyelim” şiirlerinin okunmasının ardından program 9/A sınıfı öğrencilerinin hazırladığı “Cici kızlar” ve ardından da “Kolbastı” gösterileri ile devam etti. 3-A sınıfı öğrencisi Mehmet Emin Akkuş’un “Gam gam style” gösterisinin ardından, okulun görüntülerinin yer aldığı slâyt gösterisi izlendi. 9-A sınıfı öğrencisi Çağla Öztürk’ün “Ailem” şiirini okumasının ardından program koronun konseri ile sona erdi.
 
Haber / Asim YAVUZ