Çetinkaya, “Dün evinde hapsolan engelliler, bugün yurt dışına bile çıkabiliyor”

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yar. Doç. Dr. Ercan Buluş ve Müdür Yardımcısı Özlem Berkdemir, AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sinan Me

GÜNDEM 3.12.2013 19:10:00 0
 Çetinkaya, “Dün evinde hapsolan engelliler, bugün yurt dışına bile çıkabiliyor”
ENGELLİLER HER GÜN HATIRLANMALI
TSD Çerkezköy Şubesi’ne ilk ziyaret dün saat 16.00’da AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları yönetimi tarafından gerçekleştirildi. AK Partili gençler burada TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve üyeler tarafından karşılandı. Engellilerin sadece bir gün değil, hergün hatırlanması gerektiğini belirten Sinan Meral, “AK Parti’de bir süre önce bayrağı biz devraldık. Dernek yönetiminin ve üyelerin gerçekleştireceği her türlü etkinlikte kendilerine destek vermeye hazırız. Yeni nesilin engelliler konusunda daha duyarlı ve bilinçli. İnanıyorum ki bizden sonraki nesil bu konuda daha da bilinçli olacaktır” ifadelerini kullandı.
 
ANITKABİR’İ ZİYARET ETTİK
Bir süre önce sokağa bile çıkamayan, evlerinde hapsolan engellilerin, şimdi yurt dışına bile çıkabildiğine dikkat çeken TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, “Dün engelli arkadaşlarımızla birlikte Ankara’ya gittik. Anıtkabir’i ziyaret ederken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de gezdik” dedi. Çerkezköy’de Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların engellilerin ulaşımına uygun olup olmadığının denetlendiğini belirten Çetinkaya, “Fen İşleri Müdürümüz Kemal Gümüş ile birlikte kaldırımları, yolları inceleyip, sıkıntı yaratan yerleri düzelttirebiliyoruz. Bu bizim için çok iyi” açıklamalarında bulundu.
 
HER ZAMAN YANINIZDAYIZ
Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy Belediyesi tarafından yaptırılan Engelli Eğitim-Öğretim ve Yaşamevi'nde merdiven bulunmadığını belirterek, “Kamu binalarında da merdiven yerine dönel rampa yapılmasından yanayız. Bu bina, Türkiye’deki ilk ve tek merdivensiz bina” diye konuştu. Dün saat 16.15’te de NKÜ ÇEMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Buluş ve ÇEMYO Müdür Yardımcısı Özlem Berkdemir, TSD Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya’yı ve dernek üyelerini dinleyen Ercan Buluş, üniversite olarak her zaman engellilerin yanında olduklarını kaydetti. AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Efrahim Yeşil de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde TSD Çerkezköy Şubesi Engelli Eğitim-Öğretim ve Yaşamevi'’ni ziyaret etti.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ