Şimşek, “Ulvi bir göreve talipsiniz”

Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi 2013-2014 akademik yılına yeni kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilere '6. Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni'yle beyaz önlükleri giydirildi.

GÜNDEM 3.12.2013 18:34:00 0
 Şimşek, “Ulvi bir göreve talipsiniz”
KENDİNİZİ GELİŞTİRMELİSİNİZ
Piramit Salon'da düzenlenen törende konuşan NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, "Onurlu bir mesleğin ilk basamağına adım attınız. Yeryüzünün en değerli olan varlığı olan insanın sağlığı, gelecekte sizlerin sorumluluğunda olacağı ulvi bir göreve talipsiniz. İyi bir doktor olmak için öğrencilerimizin ilk yıllarından itibaren azimle çalışarak ileri düzeyde bilgi birikimi ve mesleki beceri edinmekle kalmamalı, sürekli bir ilerleme içinde olan tıp alanındaki gelişmeleri yakından takip ederek kendinizi geliştirmelisiniz" dedi.
 
HEKİMLİK, PARA VE PRESTİJ İÇİN YAPILMAZ
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Aslan Özen de, gerçek bir tıbbiyeli olmanın heyecan verici duygular taşımanın yanı sıra, bazı güçlükleri de beraberinde getirdiğini belirtti. Özen konuşmasında "Yaşamak değil, yaşatmak arzusu taşımalı. Yalnız hastalıkların değil; kötülüklerin de karşısında olmalı" sözlerine vurgu yaparak iyi bir hekimde olması gereken özellikleri sıraladı. Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Emek Mert Duman ise açılış konuşmasında yeni hekim adaylarına hekimlik mesleği ile ilgili öğütlerde bulundu. Duman, "Hekimlik, para ve prestij için yapılmaz. Yeni hekim adaylarına başarılar diliyorum" diye konuştu.
 
BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİLER
Açılış konuşmalarının ardından NKÜ Tıp Fakültesi'nde eğitime ve doktor adayı olmaya hak kazanmış öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi. Beyaz önlük giydirme törenin ardından Tıp Fakültesi öğrencilerinin meslek yemin töreni gerçekleştirildi. Öte yandan 6.Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni'nde Uzmanlık Eğitimini başarı ile tamamlayıp NKÜ Tıp Fakültesi'nden ilk olarak Göz Hastalıkları Uzmanı olmaya Operatör Dr. Özkan Sever hak kazandı. Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Operatör Dr. Özkan Sever başarısından dolayı tebrik ederek, plaket takdim etti. Törene Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, NKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Aslan Özen, öğretim görevlileri, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.
 
Haber / Emine LALE