Sedefçi, “Edirne’yi ulaşılabilir hale getirdik”

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Edirne Belediyesi olarak engellilere yönelik çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

GÜNDEM 3.12.2013 17:02:00 0
 Sedefçi, “Edirne’yi ulaşılabilir hale getirdik”
BİRÇOK YENİLİKLER YAPTIK
1992 yılında Birleşmiş Milletler'in aldığı bir kararla, 3 Aralık gününün 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edildiğini söyleyen Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Engellilerimizin sosyal yaşam standartlarını kolaylaştırmak yerel idarelerin sorumluluğunda olduğunun bilincindeyiz. Edirne Belediyesi olarak yaptığımız tüm çalışmalarda engellilerin sosyal yaşama adaptasyonunu dikkate alıyoruz" dedi. Edirne Belediyesi olarak engellilere yönelik çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Sedefçi, "Edirne Belediyesi olarak engellilerimize tekerlekli sandalye hediye etmekteyiz. Asfaltlama çalışmalarımızda engellilerimizi yönelik birçok yenilikler yaptık. Yaya yollarında görme engelli vatandaşlarımızın karşıdan karşıya geçişlerini kolaylaştıracak yaya yolu çizgilerini çizdik; kaldırımlarımızda yine görme engelli vatandaşlarımıza yönelik yürüme yolları yaptık. Edirne'mizi engelliler için daha ulaşılabilir hale getirmek amacı ile ana ulaşım yolları, kaldırımlar ve meydanlarda çalışmaların devam etmekte ve bu kapsamda Edirne Otogarında yaya yolu çalışmalarımızda tamamlandı" dedi.
 
BİR İLKE DAHA İMZA ATACAĞIZ
Edirne Belediyesi olarak, Edirne'de bir ilke daha imza atacaklarını söyleyen Sedefçi, "Kentimizde Engelliler Merkezi'nin yapımı için gerekli çalışmaları başlattık. Tüm engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunacağımız merkezimizde, engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama uyum sağlayabilmeleri için her türlü faaliyet ve eğitim fırsatlarını yaratacağız" diye konuştu. Engellilerin günlük yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmalarla birlikte, engelli çocuklar, gençleri, eğitim-öğretim alanlarında destekleyerek, onları iş sahibi yapmanın da çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Hamdi Sedefçi "Engelli gençlerimizi-çocuklarımızı eğitip iş sahibi yaparak onu tüketici olmaktan kurtarmalıyız. Onları üreten bireyler haline getirerek, onları daha da mutlu ve yararlı bireyler durumuna getirebiliriz" dedi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ