Karaağaç’ın bütçesi 4 milyon 663 bin 930 TL

Karaağaç Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci birleşimi dün saat 10.00’da Özkan Yücel Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 3.12.2013 16:59:00 0
 Karaağaç’ın bütçesi 4 milyon 663 bin 930 TL
2 KADRODA DERECE YÜKSELTİLDİ
Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda tüm meclis üyeleri hazır bulundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantının ilk gündem maddesinde 2014 yılı Ocak, Şubat ve Mart ayları gelir gider bütçesi görüşüldü. Üç aylık bütçenin 4 milyon 663 bin 930 TL olarak öngörülmesi meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Bütçenin kabulünün ardından 2014 yılı Zabıta ve İtfaiye maktu mesai ücretlerinin belirlenmesine ilişkin gündem maddesi görüşüldü. İlgili gündem maddesi üst sınırı geçmemek şartı ile oy birliği ile karara bağlandı. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise memur kadro cetvellerinin iptal ve ihdası konusu görüşüldü. 10’uncu derece tekniker kadrosunun iptali, 4’üncü derece tekniker kadrosu ile 3’üncü derece şef kadrosunun da iptal edilerek 7’nci dereceye yükseltilmesi oy birliği ile kabul edildi.
 
YARDIM TALEPLERİ BÜTÇE KOMİSYONU’NA GÖNDERİLDİ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde yardım talepleri görüşüldü. “Karaağaç Veysel Karani Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin TREDAŞ’a olan borçlarının belediye tarafından karşılanması” ve “Fatih Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşların birikmiş su borçlarının belediye tarafından taksitlendirilmesi” talepleri görüşülmek üzere Bütçe Komisyonu’na havale edildi. “Karaağaç Spor Kulübü’nün referans bedeli, transfer bedeli, antrenör sözleşme bedeli, lisans bedelleri ve futbolcuların krampon, forma, eşofman, yağmurluk ve antrenman malzemesi ihtiyaçları”, “Karaağaç Atatürk Ortaokulu’nun malzeme isteği”, “Hicret Camii’nin çim biçme makinesi ihtiyacı”, “Mehmet Akif Ersoy Camii’nin tuvalet ve şadırvanının belediye tarafından karşılanması” talepleri de görüşülmek üzere oy birliği ile Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
 
KALEMLER ARASINDA MÜNAKALE YAPILACAK
Toplantıda daha sonra, Karaağaç Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantı gündemine sonradan eklenen dilekçenin görüşülmesine geçildi. Özkan Yücel tarafından verilen dilekçede, 2013 mali yılı tahmini gider bütçesinin bazı kalemlerinde ödenek yetersizliğinden dolayı Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 36’ncı maddesi gereğince münakale yapılması gerektiği ifade edildi. Bütçe kalemleri arası münakale yapılması oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından ikinci oturumun 6 Aralık Cuma günü aynı saatte yapılması oy birliği ile kabul edildi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ