Ahmet Çakar’ın yorumu, Edirneli Çeltik üreticilerini kızdırdı

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Ünal Çelebi ve Türkiye Çeltik Değirmencileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Birol Kocaman, bir televizyon kanalında spor yorumculuÄ

GÜNDEM 3.12.2013 16:37:00 0
 Ahmet Çakar’ın yorumu, Edirneli Çeltik üreticilerini kızdırdı
ÇAKAR'A DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYORLAR
Geçtiğimiz hafta moderatörlüğünü Ertem Şener'in yaptığı programda Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal ile ilgili "Futbolcuları manda sütü, manda yoğurdu ve bulgur pilavı ile besliyor" haberi üzerine programda yorum yapan eski futbol hakemi Ahmet Çakar'ın "Bulgur çok faydalıdır. Pirinç zehirlidir ve insan sağlığına zararlıdır" yorumu nedeniyle Uzunköprü Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Ünal Çelebi ve Türkiye Çeltik Değirmencileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Birol Kocaman, Ahmet Çakar'a dava açmaya hazırlanıyorlar.
 
KONUYU BİLMEDEN YORUM YAPIYOR
Çelebi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ahmet Çakar'ı şiddetle kınıyoruz. Pirinç hakkında yanlış fikirlere sahip. Konuyu bilip bilmeden afaki yorumlarla çeltik üreticilerini üzmüştür. Geçtiğimiz yıllarda da bazı TV kanallarında bunu benzer yorumlar yapılmış, yapılan bu yorumlar sonrası halkın pirinç yememesine, tüketiminin azalmasına ve dolayısıyla ürün fiyatlarının düşmesine, üreticilerimizin de mağdur olmasına neden olunmuştur" ifadelerini kullandı. Ünal Çelebi ve Birol Kocaman konuyu yargıya taşıyacaklarını, Ahmet Çakar'ı özür dilemediği takdirde, kendisine tazminat davası açmayı düşündüklerini belirttiler.
 
Haber / Gökhan TEKER