Eğitimde feda edilecek tek fert yoktur

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, dün saat 10.00’da ilçe merkezinde yürüyüş etkinliği düzenledi.

GÜNDEM 3.12.2013 16:02:00 0
 Eğitimde feda edilecek tek fert yoktur
YÜRÜYÜŞ ETKİNLİÐİ DÜZENLENDİ
Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi öncülüğünde Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinliğe, ilçedeki tüm ilköğretim okullarından öğrenciler katıldı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, katılımcılar Atatürk Caddesi üzerinde polis ekipleri tarafından trafiğe kapatılan Hastane Kavşağı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Alkışlar eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte katılımcıların taşıdığı pankartlar da dikkatlerden kaçmadı. Yürüyüşte, “ ‘Hiçbir engel Allah’a kul olmaya engel değildir.’ ‘En büyük engel engellenmektir.’ ‘Eğitimde feda edilecek tek fert yoktur.’ ‘Engelli olmak üretime engel değildir, yeter ki fırsat verilsin.’ ‘Engellilere saygı, onlara yaşama sevinci verir.’ ‘Engelliler için yaptıklarınızı aslında kendiniz için yaptığınızı unutmayın.’ ‘Engelli olmak suç değildir.’ ‘Her engelli, kendisine imkân verilirse topluma sağlamlar kadar yararı olabilir.’” gibi pankartlar açıldı.   
 
SOĞUK HAVAYA ALDIRIŞ ETMEDİLER
Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren etkinlikte, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal tarafından kısa bir konuşma yapıldı. Soğuk havaya rağmen etkinliğe katılanlara teşekkür eden Zenginal, ülke için sağlıklı ve başarılı nesiller temennisinde bulundu. Yürüyüşe, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ