Gencan, “Desteklemek bizim görevimiz”

CHP Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Nejat Gencan, Kocasinan Mahallesi’nde ikamet eden bir grup partili kadın ile bir araya geldi. 30’a yakın partili kadınla bir pastanede görüşen Gencan, “Partimizin aday yaptığ?

GÜNDEM 2.12.2013 17:21:00 0
 Gencan, “Desteklemek bizim görevimiz”
ANKET ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Belediye Başkan adayının belirlenmesine yönelik CHP Genel Merkezi tarafından anket çalışmaları yapıldığını ifade eden CHP Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Nejat Gencan, “Kasım ayında bir veya iki anket yapıldı. Fakat Aralık ayı içerisinde yapılacak anketlerle 7 aday adayı arkadaşımız arasından kim öne çıkıyorsa genel merkezimiz o konuda bir karar vermiş olacak” dedi. Edirne’de belli başlı sorunlar olduğunu ve bu sıkıntıların başında imar, ulaşım, çöp, altyapı, işsizlik ve yeşil alan eksikliği geldiğini kaydeden Gencan, tespit ettikleri sorunların vatandaşları sıkıntılarıyla örtüştüğünü, yapmış oldukları mahalle gezilerinde gördüklerini söyledi.
 
YANLIŞ UYGULAMALAR VAR
Edirne’nin öncelikli sorununun çöp sorunu olduğunu ifade eden Gencan, “Depolama konusunda sıkıntı olduğu için çöp büyük bir sorun haline geldi. İmar ve ulaşımda da sıkıntılarımız var. ETUS’a geçilmesine rağmen insanların rahat kent içi ulaşım hizmeti alamadığını görüyoruz. Yeşil alan konusunda birtakım yanlış uygulamalar var. Özellikle yeni yerleşim bölgesinde altyapı konusunda da eksikliklerimiz olduğunu bugün vatandaşlarımızla gördük . Kocasinan Mahallesi’nde şehir içme suyunun eskimiş olmasından dolayı sık sık arıza yapması nedeniyle bu bölgede hem sağlıklı su içilemediği hem de susuzluk ile karşı karşıya kalındığını tespit ettik. Ayrıca bu bölgede yağmur sularını toplama sisteminin yapılmış olmasına rağmen yağmur yağdığında bu bölgede kanalizasyonun iyi  çalışmaması nedeniyle taşkınların ve su baskınlarının olduğunu vatandaşlarız bizlerle paylaştı” dedi.
 
YENİDEN PROJELENDİRİLMELİ
Edirne’nin şehir içme suyu şebekesinin ve kanalizasyonun yeniden projelendirilip elden geçmesi gerektiğine dikkat çeken Gencan, “Vatandaşlarımızı bu konuda gerekenin yapılacağı sözünü verdik. Bir de Edirne’nin göç vermesinden ötürü Edirne’de işsizlik çok büyük sorunlardan biri” diye konuştu. Gencan, vatandaşların sorusu üzerine Genel Merkezin gösterdiği adayın desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, “Partimizin aday yaptığı kişiyi destelemek bizim görevimiz. Ben o konuda kimsenin yanlış yapacağını sanmıyorum” açıklamalarında bulundu.
 
Haber / Asim YAVUZ