Alperenler yeni bir savcı istedi

Edirne Alperen Ocakları, Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm olayının ivedilikle sonuçlandırılması için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) dilekçe gönderdi.

GÜNDEM 2.12.2013 16:01:00 0
 Alperenler yeni bir savcı istedi
OLAYIN ÜSTÜNDEN 4 SENE GEÇTİ
Edirne Alperen Ocakları Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturma dosyası dışındaki, Savcı Şeref Gürkan'a tevdi edilen diğer soruşturma dosyalarına bakması için yeni bir Savcı atanması talebinde bulunduklarını kaydetti. Cankaloğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bütün kamuoyunun malumu olduğu üzere şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009 tarihinde seçim gezileri için kiralanan helikopterin Kahramanmaraş ilimizin Göksun İlçesinde düşmesi ya da düşürülmesi neticesi şahadet mertebesine ermiştir. Şehit liderimizin helikopterinin düşmesinin ardından yaklaşık 4 sene geçmiştir. Aradan geçen bu zamana rağmen, henüz soruşturmanın neticelenmemiş, davanın açılmamış olması, delillerin tazeliğini kaybetmesine, şehit liderimizin kanı ellerine bulaşanların delilleri karartmak için zaman kazanmasına vesile olmaktır" dedi.
 
YENİ BİR SAVCI İSTİYORUZ
HSYK'ya verdikleri dilekçede, soruşturmayı yürüten Savcı Şeref Gürkan Bey'in dosya yükünden dolayı Yazıcıoğlu'nun dosyasına yoğunlaşamadığını iddia eden Cankaloğlu, "Bu sebeple şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun soruşturmasıyla ilgilenebilmesi için Malatya iline, liderimizin suikastıyla alakalı soruşturma dosyası dışındaki Savcı Şeref Gürkan Bey'e tevdi edilen diğer soruşturma dosyalarına bakması için, yeni bir Savcı atanmasını verdiğimiz dilekçede belirttik. Şehit liderimizin soruşturma dosyasının kapsamlılığını, özelde teşkilatımız ve genelde milletimiz nezdinde bir an önce çözülmesi isteğini, ızdırabını ve yakından takibini göz önünde bulundurarak Yüksek Kurulumuzdan talep ettik" ifadelerini kullandı.
 
Haber / Gökhan YILMAZ