Öztrak, “Milleti borç batırdılar”

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Merkez Bankası'nın Finansal İstikrar Raporu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, 'Kullandığımız kredilerin sene

GÜNDEM 29.11.2013 15:35:00 0
 Öztrak, “Milleti borç batırdılar”
Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, "Türkiye, dünyada kredilerin milli gelire oranı en çok artan ülke olarak görülüyor" dedi.
 
TÜRKİYE'DE İŞLER ZORLAŞTI
"Borca batmışız, milleti borca batırmışlar. Bu ülkede bir faiz lobisi varsa, o da AK Parti iktidarıdır" diyen Faik Öztrak, ailelerin borçlarının artığına dikkat çekti. Başbakan'ın IMF'ye borcu bitirdiğini söylediğini, buna rağmen hükümetin IMF reçetelerini uygulamaya devam ettiğini söyleyen Öztrak, Ekim ayının dış ticaret rakamlarının açıklandığını, dış ticaret açığının arttığını belirtti. Dünya Enerji Ajansı'nın yayınladığı rapora göre Türk sanayicisinin dünyada en pahalı akaryakıtı kullanan ikinci ülke olduğunu kaydeden Öztrak, "Biz bu enerji maliyetleriyle mi dünya ile rekabet edeceğiz?" diye sordu. Türkiye'de işlerin zorlaştığını söyleyen Öztrak, Boydak Grubu'na vergi denetmenlerinin gönderildiğini belirterek, "Bu iktidar döneminde artık bu ülkede kimse yatırım yapmaz. Malının, canının güvencesi yoksa adam niye kalkıp iş yapsın ki" diye konuştu.
 
BAŞBAKAN SİMİT HESABINI UNUTMUŞ
Simit fiyatlarına gelen zamla ilgili olarak da Öztrak, "Tayyip Erdoğan'ın simit ve çay hesaplarını hatırladım ben. Karun olduktan sonra bu hesapları unutmuşlar. Bir simit ile bir çayı bu iktidar vatandaşa çok görür. Simitle çayla karnımızı doyuramayacak hale geldik. İktidar çıkıyor büyük başarı hikayeleri anlatıyor" dedi. Dershanelerde çalışan öğretmenlerin devlete alınmasıyla ilgili sorular üzerine Öztrak, "Maliye Bakanı uzun zamandan beri ilk defa net konuşmuş. Bu kadar öğretmeni devlete almanın maliyeti vardır. Bütçe bir defalık gelirle ayakta durmaktadır. Dershane işine nasıl hesapsız kitapsız girdilerse bu öğretmenlerin ne yapılacağı ile ilgili hesap kitap yok" dedi. Öztrak, YSK'nın bakanların seçim öncesi istifa etmelerine gerek olmadığı yönünde bir karar aldığının sorulması üzerine, "Seçim bu, biri bakan olarak kırmızı plakalı arabayla arkasında devletin desteği ile seçime girecek, öbürleri de destek olmadan yarışacak. Bu millet orada bakan olarak caka satanlardan bunun hesabını soracaktır" ifadelerini kullandı.
 
Haber / Gökhan YILMAZ