Erdem, “Hız ve güvenlik bir arada olmaz”

Edirne Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Alpay Erdem, bu yıl Türkiye'de sürücülere verilen trafik cezaları incelendiğinde, en fazla cezayı 'sabırsız' sürücülerin aldığının görüldÃ?

GÜNDEM 29.11.2013 15:30:00 0
 Erdem, “Hız ve güvenlik bir arada olmaz”
131 MİLYON 140 BİN TL CEZA KESİLDİ
Sürücülerin yaptıkları kural hatalarının büyük bir kısmının Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) tarafından tespit edildiğini ifade eden Edirne Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Alpay Erdem, sürücülerin en fazla kırmızı ışık ihlali yaptıklarını belirtti. Türkiye'de bu yılın ilk 10 ayında, 790 bin sürüye kırmızı ışık ihlali yaptıkları gerekçesiyle 131 milyon 140 bin TL ceza kesildiğini aktaran Erdem, “Bu sürücülerin büyük bir kısmı 'Sarı ışıkta geçerim' diye gaza basıyor, geçmeye çalışırken süre çok kısa olduğu için kırmızı yanıyor. Böylece kırmızı ışıkta geçmiş oluyor” dedi.
 
 
 
TRAFİKTE ZAMANA KARŞI YARIŞMAK DOĞRU DEĞİL
Elektronik Denetleme Sistemi tarafından tespit edilen kural hatası nedeniyle sürücülerin plakalarına ceza kesildiğini kaydeden Erdem, “Sarı ışık, 'Bir an önce geçin, kırmızı yanacak' anlamına gelmiyor. Yavaşlayın anlamına geliyor" diye konuştu. Erdem, kavşaklarda meydana gelen kazaların büyük bir bölümünün kırmızı ışık ihlali yapan sürücülerden kaynaklandığını vurguladı. "Hız ve güvenlik bir arada olmaz" diyen Erdem, trafikte zamana karşı yarışmanın doğru olmadığını kaydetti.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ