Ertem, “İnanmayan kendisi anket yaptırsın”

Aday belirleme sürecinde yapılan anketler hakkında kendisine yapılan eleştirilere cevap veren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Ben bilimsel yapılmış bir tespiti söylüyorum. Bağımsız bir şirk

GÜNDEM 27.11.2013 19:58:00 0
 Ertem, “İnanmayan kendisi anket yaptırsın”
Aday adaylığı süreci ve yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Eğer kendinizi AK Partili hissetmezseniz, şahsi menfaatlerinizi değerlendirirseniz bu tip yanlışlıklar yapabilirsiniz” dedi.
 
KALİTE OLARAK DA BİRİNCİYİZ
Yerel seçimlere 4 ay gibi kısa bir süre kala aday adaylığı sürecini değerlendiren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Aday Adaylığı başvuru süreci 1 Ekim’de başladı ve 1 Kasım’da sona erdi. Çerkezköy’den 10 aday adayı müracaatta bulundu. Aday adayı sayısının çok olması güzel bir şey. Fakat bir yandan da bu işe gönüllü olan insanların kalitesinin de yüksek olması lazım” dedi. Aday adayı sayısı itibari ile birinci parti olduklarını belirten Ali Ertem, “Kalite olarak da diğer siyasi parti aday adayları ile kıyaslandığında, onlardan daha iyi bir durumda olduğumuzu düşünüyorum” dedi.
 
AK PARTİ’DE SİSTEM BU
“Önemli olan vatandaşın isteğidir” diyen Başkan Ali Ertem, “Genel Merkez, ‘vatandaşın istediği aday kimdir’ diye araştırma yapıyor. Temayül yoklamaları yapılacak. Bölge sorumluları, Tekirdağ Koordinatörü, Yerel Yönetimler Teşkilatı’nın kendi özel çalışmaları, siyasetin içinde olmayan ama ilçenin nabzını tutan kişilerin görüşleri dikkate alınacak ve nihayetinde aday belirlenecek. Çalışmalar sonunda hazırlanan rapor Genel Başkanımıza sunulacak. Tüm bunların sonunda Recep Tayyip Erdoğan bir ismin altına imzasını atacak ve adayımız bu diyecek. Bu süreçte bütün aday adayları kendilerini tanıtma adına çalışmalar yapacak. Aday belli olduktan sonra herkesin belirlenen adayın arkasında yoğunlaşması gerek. AK Parti’de sistem bu” ifadelerini kullandı.
 
BİLİMSEL YAPILMIŞ BİR TESPİTİ SÖYLÜYORUM
Aday belirleme sürecinde yapılan anketler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başkan Ali Ertem, “Genel merkez anketleri yapılıyor ama onlarla ilgili bir bilgim yok. Fakat biz de anketler yapıyoruz. Yaptığımız araştırmalarda Ali Ertem ismi diğer arkadaşların isminin çok üstünde yer alıyor” dedi. Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylarından Tuncay Yegin’in “Başkan, Genel Merkez’in anketlerinden nasıl haberdar oluyor? Yoksa Genel Merkez’den bilgi mi sızdırılıyor” şeklindeki açıklamalarına da değinen Ertem, “Aday adayı arkadaşlarımız her hangi bir anket yapmadan ben öndeyim diyor zaten. Bu bir süreçtir. Ben bilimsel yapılmış bir tespiti söylüyorum. Bağımsız bir şirket tarafından yapılan anketin, genel merkez tarafından yapılacak bir anketten farklı çıkacağını düşünmediğim için bunu söyledim. Bunun yanında belediye olarak yaptığımız memnuniyet anketleri var. Tüm bunlar ışığında en yakın aday adayının oy miktarı bizim dörtte birimiz kadar. İnanmayan kendisi de bir anket yaptırsın. Genel Merkezle bir bağımızın olması çok doğal bir şey. Bundan gurur duyarım. Herhangi bir gizli bilgiye sahip değilim. Herkesin ulaşabileceği bilgiler bunlar” dedi.
 
VAAT EDİP DE YAPAMADIÐIM TEK PROJE STAT PROJESİYDİ
Üçüncü kez aday gösterilmesi halinde gerçekleştirmeyi planladığı projeler hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Ali Ertem, “Bizim yapmayı taahhüt ettiğimiz bazı projeler, tek başına belediye olarak yapabileceğimiz projeler değildi. Büyük projeleri, devletin ilgili kurumlarından destek alarak gerçekleştirmeyi planladık. Seçim döneminde vaat edip de yapamadığım tek proje Stat projesiydi” dedi. Yeni şehirlerarası otobüs terminalinin faaliyete geçmesinin ardından mevcut otogar alanında regreasyon projesi gerçekleştirileceğini kaydeden Ali Ertem, “Çerkezköy son 10 yılda büyük sıçrama gerçekleştirdi. Çerkezköy’ü bir köy halinden kent pozisyonuna soktuk. Bunu dışardan gelenler özellikle takdir ediyor” dedi.
 
BİZDE AFAKİ PROJELER OLMAZ
Bundan 10 yıl önceki ihtiyaçlarla şimdiki ihtiyaçların aynı olmadığına dikkat çeken Ali Ertem, “10 yıl önce altyapı, su, kanalizasyon, viyadük, temizlik hizmetleri en önde gelen ihtiyaçlardı. Bugün hamdolsun tüm bu sıkıntıları geride bıraktık. Bizde afaki projeler olmaz. İhtiyaç olmayan projeleri halka sunmayız. Bugün algılar değişti. Çünkü altyapı ihtiyacı kalmadı. İnsanlar sosyal alanlar istiyor. 2004’te Çerkezköy’de yalnızca 2 park vardı. Bugün 57 oyun parkı var. 25 fitness aleti grubu kurduk. Her mahallede 7-8 park varken, insanlar artık mahallelerinde değil, sokaklarında park ister hale geldi. İhtiyaç algısı değişti. Vatandaşın ihtiyaçaları bitmez. İhtiyaçlar sonsuzdur. Önemli projelerimiz var fakat adaylık geldikten sonra bu projeleri açıklayacağım. Fakat şukadarını söyleyebilirim ki ağırlıklı olarak sosyal alanlar, kültürel alanlara yönelik projeler olacak” dedi.
 
BİZ BUNU ORDAKİ ESNAFA GICIKLIK, GAREZ OLSUN DİYE YAPMADIK
Çerkezköylülerin, açıklayacakları projelere inanacağını söyleyen Ertem, “Çünkü geçmiş döneme bakıldığında insanlar ‘bunlar bu işi yapar’ diyebiliyor. Muhalefet dahi bizi yapmadığımız işlerden dolayı eleştiremiyor. Yaptıklarımız üzerinden bizi eleştirmeye çalışıyorlar. Mesela Çerkezköy’ün suyu yok’ diyemiyorlar. 3 bin 500 gün içinde 4 kez su kesildi. Bunu gündeme getiriyorlar. Bu da binde 1’e tekabül eder. Mesela Türkiye’de yer altı çöp konteynır sistemini ilk uygulayan belediyelerden biri de biziz. 30 tane ile başladık. Bunlardan yalnızca 5’i alttan geçen hat dolayısıyla yarım metre yukarda kaldı diye eleştiriyorlar. Biz bunu ordaki esnafa gıcıklık, garez olsun diye yapmadık. Kalkıp buna başka bir gerekçeyle nasıl belediyedir ki altyapısını bilmiyor gibi bir ifade kullandılar” dedi.
 
BİLMEDEN KONUŞMAK KOLAY
Çerkezköy’de kendi başkanlık döneminde kent bilgi sistemi ve coğrafi bilgi sistemi oluşturduklarını belirten Ali Ertem, “Doğalgaz dışında bütün altyapı sayısal verileri bizde var. Fakat bizden önceki dönemlerde bu sistem oluşturulmadığı için diğerleri yok. Ne yapalım şimdi. Bir röntgen filmi çekemiyoruz ki nerde ne var ne yok diye. 30 sene önce yapılan bir şey, coğrafi bilgi sistemine kaydedilmemişse bunu bilme şansımız yok. Ancak deneme yanılma yöntemi ile öğrenebiliyoruz. Bana kanalizasyon hattı nerede diye sorsanız ben hepsini biliyorum. Santimi ile nerden geçtiğini biliyoruz. Su hattının nerden geçtiğini biliyoruz. 5 tane yer altı konteynırının yukarıda kalmasının sebebi nato hattıdır. Nerden geçtiğini hiçkimse bilmiyor. Böyle bir şeyi bilmeden konuşmak kolay. Ama neticede yarım metre yüksek kaldı. Basamaklarını da yaptık. Gayet güzel etrafını da süsledik. Herhangi bir çirkinlik yok. Kapağı açık etrafa dökülen bir çöp konteynırı sistemi mi yoksa yarım metre yukarıda kalmış ama yine yer altı sistemi dediğimiz güzel, modern, etrafa koku salmayan bir sistemin olması mı daha güzel. Bunu takdir edeceğine yine eleştiri tarafından kulp bularak bir şekilde eleştiri getirmeye çalışıyorlar” diye konuştu.
 
YAPTIÐIMIZ HİZMETİ KARALAMAYA ÇALIŞIYORLAR
Çerkezköy’de muhalefet psikolojisinin bu şekilde işlediğini belirten Ertem, “Çünkü eleştirilecek tarafı yok. Hizmet etmedi diyemiyor. Trakya’nın en modern, en güzel en doğru caddelerini biz yaptık. Buna eleştiri getiremiyorlar. Binlerce metrekare kaldırım döşüyorsunuz, orada eğri burada kırık gibi ufak tefek sudan bahanelerle bizim yaptığımız hizmeti karalamaya çalışıyorlar. Bütün caddelerimizi en modern şekilde kapladık. Asfaltlarını en güzel şekilde yaptık. Saat kulesi çevresinde meydan düzenlemesi yaptık. Bunu yaparken de vatandaşlar şikayet ettiler. Başka türlü olmuyor. Hepsi hepsi 4 ayda bitti. Şuanda herkes onun hizmetini alıyor. Onun modernliğinden güzelliğinden faydalanıyor. Çerkezköy’e kent olgusunu kazandırmış olduk. Ama muhalefet çok basit gerekçelerle, muhalefet psikolojisi ile eleştiri getiriyor” dedi.
 
AK PARTİLİ OLMAK BUNU GEREKTİRİR
Aday adaylarının kendisine karşı yaptığı sert eleştiriler hakkındaki görüşlerini sorduğumuz Ali Ertem, “Kim aday olursa sonuna kadar arkasında çalışacağımı söyledim. AK Partili olmak bunu gerektirir. Eğer kendinizi AK Partili hissetmezseniz, şahsi menfaatlerinizi değerlendirirseniz bu tip yanlışlıklar yapabilirsiniz. Ben o arkadaşlarımızı eleştirecek değilim. Bunun takdirini zaten vatandaşımız yapacak. Böyle ikinci bir hesabı olan insanların düşüncelerinin gerçekleşmesi de mümkün olmaz. Allah o tarz insanlara makam, mevki nasip etmez. AK Parti aidiyeti tam olan, sağlam olan kişilerin böyle bir şey yapmaları mümkün değil. Böyle yapan insanların da AK Parti’yle alakasının olmadığını söyleyebilirim. Genel Merkezimiz de bu değerlendirmeyi yapacaktır. Çünkü bu iş kolay bir iş değil. Bu bir davadır. Genel Başkanımız bu davada sağlam insanlarla yola çıkmayı tercih eder. İnşallah Çerkezköy’de de sağlam insanlarla yola çıkmaya devam edecektir” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ