Veliler okuma yarışında

Kapaklı İrfan Fatma Mandalı İlköğretim Okulu’nda 300 velinin katılımıyla düzenlenecek olan ‘Okuma’ projesi, dün gerçekleştirilen törenle start aldı.

GÜNDEM 26.11.2013 21:11:00 0
 Veliler okuma yarışında
ELİNDE AVUCUNDA NE VARSA BU OKUL İÇİN HARCADI
Sponsorluğunu Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın yaptığı, “İFM Velileri Okuyor, Okuyan Kazanıyor” projesi uygulamaya konuldu. Dün saat 13.00’da okulun etkinlikler salonunda öğretmen, öğrenci ve velilerin bir araya geldiği okuma kampanyasında konuşan Başkan İrfan Mandalı, projede emeği geçenlere teşekkür etti. Mandalı, “Kapaklı’nın göç alması nedeni ile gelecekte okula ihtiyacı olduğunu gözlemledik. Eşim elinde avucunda ne varsa bu okul için harcadı. Onun harcamalarına ben de ilave ederek okulumuzu hizmete açtık” dedi.
 
100 SORU SORULACAK
“İFM Velileri Okuyor, Okuyan Kazanıyor” projesinde ilk 10’a girenlere ev gereçleri hediye edileceğini sözlerine ekleyen Başkan Mandalı, projede birinci seçilene, evininin ihtiyaçlarına göre hediye verileceğini, bu hediyelerin buzdolabı, çamaşır makinesi gibi dayanıklı tüketim malları olacağını söyledi. Velilere proje çerçevesinde okumaları için “Çocuklara Söz Geçirme Sanatı, İnsan Ne İle Yaşar, Okul Evde Başlar, Beyaz Zambaklar Ülkesinde, Çocuklar Mutsuz ve Başarısız Olmamalı ve Küçük Şeyler adlı kitaplar dağıtıldı. Her hafta değiştirilecek olan kitaplar böylelikle her katılımcı tarafından okunmuş olacak. 1 Mart’ta yapılacak olan sınavda okuyucu velilere çoktan seçmeli yüz soru sorularak sınav yapılacak” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Asim YAVUZ