Önce oğlunu sonra da annesini kaybetti

Şarköy’de Milli Eğitim’in taşımalı sisteminde ihaleye fesat iddiasıyla tutukla bulunan N.D.'ye, annesi vefat etitği için 2 gün izin verildi. 2 gün önce de yine aynı suçtan cezaevinde bulunan N.D.'nin oğ

GÜNDEM 26.11.2013 20:07:00 0
 Önce oğlunu sonra da annesini kaybetti
 2 GÜN ÖNCE DE OĞLUNU KAYBETMİŞTİ
Yaklaşık bir hafta önce 26 köy, 2 beldede, Milli Eğitim’in öğrenci taşıma sisteminde ihaleye fesat karıştırma iddiası ile bir vatandaşın Şarköy savcılığına şikyet dilekçesi vermesi sonucu başlatılan soruşturma neticesinde Şarköy mahkemesinden çıkartılan teknik takip sonucu Tekirdağ Kaçakçılık ve Organize Suçlar Bürosu tarafından sabaha karşı 13 kişi evlerinden alındı. Şüpheliler 2 gün sorgulanmalarının ardından Şarköy Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında bulunan N.D. ve oğlu E.D. (32) Tekirdağ T tipi cezaevine kondu. Edinilen bilgiye göre, E.D. 2 gün önce kaldığı koğuşta fenalaştı. E.D'nin hastaneye götürülürken cezaevi kapısında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği anlaşıldı.
 
AYAKTA DURMAKTA ZORLANDI
Cenazenin ardından hasta olan 87 yaşındaki babaanne E.D. de sabaha karşı hayatını kaybetti. Baba N.D., Tekirdağ T Tipi Cezaevi savcısının 2 gün izin vermesiyle annesinin cenazesine katıldı. E.D., cezaevi görevlilerince zırhlı cezaevi aracıyla Şarköy’deki evine getirildi. Şarköy’de evinin önünde Şarköy Müftüsü Arif Yeşiloğlu tarafından kıldırılan cenaze namazına, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Mürefte Belediye Başkanı İlhan Koçer, Hoşköy Belediye Başkanı Kemal Özvarlık, Şarköy Emniyet Müdürü Serdar Serdaroğlu, çevre ilçelerden belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgüt temsilcileri ile dost ve akrabaları katıldı. Evladını ve annesini kaybeden üzüntülü baba N.D. cezaevi görevlisi askerlerin arasında saf tuttu. N.D., Şarköy Belediye mezarlığına, görevli askerlerin arasında gitti. Annesini Şarköy belediye mezarlığında toprağa veren baba N.D. güçlükle ayakta durabildi.
 
Haber / Gökhan YILMAZ