Acemi şoför göle uçtu

Kapaklı’da Kazak Gölü’nde önceki gün saat 19.00 sıralarında meydana gelen kazada bir araç göle düşmekten son anda kurtuldu.

GÜNDEM 26.11.2013 12:12:00 0
 Acemi şoför göle uçtu
PANİÐE KAPILDI
İddiaya göre Tufan Arat, eşi Emine Arat’a araba kullanmayı öğretmenk için 59 RL 109 plakalı aracı ile birlikte önceki akşam Kazak Gölü’ne geldi. Burada direksiyon başına geçen Emine Arat, karşıdan bir aracın kendisine doğru geldiği esnada paniğe kapılarak direksiyonu göle doğru kırdı. Gölün etrafındaki tahta çitleri kıran araç, arka sol tekerleğinin göl kenarına takılması sayesinde göle düşmekten son anda kurtuldu.  Aracın göl kenarında asılı bir vaziyette durduğunu gören Kazak Gölü güvenliğinden sorumlu Şenol Batum, durumu hemen İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi.
 
 
ARACI YERE İNDİRMEK PROBLEME DÖNÜŞTÜ
Ön kısmı tamamen gölün içinde kalan araçta bulunan Tufan-Emine Arat çifti, araçtan kendi imkânları ile dışarı çıktı. Yapılan alkol muayenesinde Tufan arat ve Emine Arat’ın alkollü olmadığı belirlendi. Tufan arat’ın polis ekiplerine olayı anlattığı esnada şoka giren eşi Emine Arat ise olup biteni korkulu gözlerle izliyordu. Polis ekipleri göl kenarında asılı kalan aracın kurtarılması için olay yerine vinç çağırdı. Vinç vasıtasıyla gölden çıkarılan aracın içindeki suyun boşalması için yaklaşık 5 dakika boyunca havada asılı bekletildi. Vinçte asılı olan arabayı yere düz bir şekilde indirmek ise görevlileri uzun süre uğraştırdı. Araç, yere indirilmek istendiği sırada büyük hasar gördü.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ