Müezzinoğlu, “Önemli süreçlerin arifesindeyiz"

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) AR-GE çalışması yapılan merkez laboratuvarı TÜTAGEM'in açılışını gerçekleştirdi. Bakan Müezzinoğlu açılıÅ

GÜNDEM 25.11.2013 17:34:00 0
 Müezzinoğlu, “Önemli süreçlerin arifesindeyiz"
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nu üniversitede, TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ve bölüm dekanları karşıladı. Açılışta konuşma yapan Sağlık Bakanı, yeni açılan merkezin Trakya Üniversitesi'ne ve Balkanlara hayırlı olmasını dilediğini belirterek, Trakya Üniversitesi’nin 31’inci yılında bölgede önemli bir güç ve önemli bir merkez olduğunu söyledi.
 
SÖZ SAHİBİ OLACAÐINA İNANIYORUM
AR-GE çalışmalarına değinen Bakan Müezzinoğlu, teknolojik çalışmaları ülke genelinde biraz gecikmeli başlanan bir alan olarak nitelendirdi. Son 10 yılda gerek bütçe gerekse mantalite olarak çok önemli bir bakış açısı yakaladıklarını ifade eden Müezzinoğlu, "Son 5 yılda bu milletin patentlerini taşıyabilecek ilaçları üretebilme konusunda önemli noktalara geldik. İnşallah bu anlamda yalnız ilaç tüketen değil, üretebilen bir vizyonu ülke olarak yakalamış olacağız. Yine tıbbi teknolojide önemli süreçlerin arifesinde olduğumuzu burada söyleyebilirim. Bu anlamda TÜ’nün bu bölgede önemli araştırmalarda, önemli gelişmelerde söz sahibi olacağına inanıyorum. Bu duygu düşüncelerle bu merkezimizin, ülkemize, Edirne'mize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
 
ÖNEMLİ BİR ALT YAPI SUNACAK
Bakan Müezzinoğlu, Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91'inci yılını da kutlayarak, "Edirne’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 91’inci yıldönümünde, ne Edirne’mizin, ne ülkemizin, ne milletimizin böyle durumlarla karşılaşmaması dileklerinde bulunuyorum" ifadelerini kullandı. Rektör Yörük ise açılan merkezin akademisyenlere, hocalara, bilimsel, teknolojik, gelişmeleri takip edeceklere, araştırma yapacaklara önemli bir alt yapı sunacağını belirtti. Yörük, Bakan Müezzinoğlu'na açılışı yapılan TÜTAGEM'in anahtarını teslim etti. Konuşmaların ardından TÜTAGEM’in açılışı Bakan Müezzinoğlu ve Rektör Yörük tarafından gerçekleştirildi. Açılışın ardından Müezzinoğlu, merkez laboratuvarı olan TÜTAGEM’i gezerek merkez hakkında bilgiler aldı.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ