Pasaportta yeni dönem

Çorlu İlçe Nüfus Müdürü Saffet İran, Çorlu'daki mahalle ve köy muhtarları ile yaptığı toplantıda 2014 yılında pasaport verme işlemlerini nüfus müdürlüklerinin üstleneceğini açÄ?

GÜNDEM 24.11.2013 21:26:00 0
 Pasaportta yeni dönem
SİSTEM KURULDU
Üzerlerine düşen her konuda muhtarları bilgilendireceklerini söyleyen İran “Burada amaç halka hizmettir. Adresle ilgili yaptığımız çalışmalar Çorlu'da sorunsuz bir şekilde ilerliyor, bazı ilçeler de bu konu üzerinde sorunlar yaşandı, bu konu üzerine sizlerin özverili çalışmalarından çok mutluyum” dedi. İran, yeni nüfus kimliklerinin 2014 yılının ortalarında verilmeye başlanacağını belirterek bununla ilgili sistemlerini kurduklarını, konu ile ilgili 5 memuru görevlendirdiklerini söyledi.
 
KİMLİK ODASINDA PARMAK İZİ ALINACAK
Kurdukları kimlik odasında parmak izi alımı, el ayası ve fotoğraf çekimi yapılacağını söyleyen İran “Bu bilgiler tek bir tuş ile Ankara'ya gönderilecek” dedi. Saffet İran muhtarlara, “Mahallelerinizdeki kayıtsız çocuklara dikkat edin, Hıdırağa mahallesinde savcılığın çalışması ile 20 reşit çocuğun nüfusa kayıtlı olmadığını belirledik ve bu çocukları nüfusa kayıt yaptırdık. Sizler bu konulara dikkat edin, nüfusa kayıtlı olmayan çocuklarımızı bizlere bildiren, o kişileri nüfus müdürlüğüne yollayın” dedi. 
 
Haber / Gökhan TEKER