Orhan, “Türk Milleti kardeşçe yaşamak istiyor”

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi işbirliği ile önceki gün Güneşler Otel’de “Cumhuriyet Yemeği” veri

GÜNDEM 24.11.2013 21:08:00 0
 Orhan, “Türk Milleti kardeşçe yaşamak istiyor”
CUMHURİYETİN DEĞERLERİ ÇAĞDAŞ TÜRKİYE’Yİ OLUŞTURAN DEĞERLERDİR
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemine dair konuşmayı ÇYDD Çerkezköy Şube Başkanı Rağbet Erol yaptı. Cumhuriyetle birlikte, Türkiye’yi çağdaş yapan devrimleri, devrimlerin özü olan laikliği ve ulus devleti kutlamak için bir araya geldiklerini söyleyen Erol, “Cumhuriyetin değerleri çağdaş Türkiye’yi oluşturan değerlerdir. Cumhuriyet projesi çağımızın en başarılı demokratikleşme projesidir. Bütün dünyanın gözü önünde okuma yazma oranı yüzde 3 olan din eksenli kültürüne sahip bir toplumdan yanmış, yıkılmış, borç içinde bir ülkeden çağdaş Türkiye’nin ve çağdaş toplumun temelleri atılmış ve uygulanmıştır” ifadelerini kullandı.
 
AYRIŞTIRAN POLİTİKALARLA DEMOKRAT TÜRKİYE’YE KAPI AÇAMAYIZ
Her meslekten üstün nitelikli insanlarla, demokrasiye ve hukuk devletine sahip çıktıklarının altını çizen Rağbet Erol, “Demokratik Cumhuriyet yaşam biçimimizdir. Cumhuriyetin değerlerine ve sembollerine karşı olan her türlü tasarruf ve uygulama Cumhuriyetle hesaplaşmadır. Siyasetin, demokrasiden kaynaklanan iktidar gücünü kötüye kullanmasıdır. Ayrıştıran politikalarla demokrat Türkiye’ye kapı açamayız. Sivil ve askeri güçlerimizi, ceza evlerine kapatan, baskı yaratan bir anlayışla eşitlikçi, özgürlükçü bir Türkiye’ye kapı açamayız. Özgür, demokratik ve çağdaş Türkiye’yi ancak bilgisini, değerlerini, dünya görüşünü evrensel değerlerle birleştirmiş, siyasetçiler, yöneticiler, öğretmenler ve yurttaşlar ile birlikte kurabilir ve yaratabiliriz” açıklamalarında bulundu.
 
İSABETLİ BİR KARAR
1989 yılında kurulan Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kuruluşunun isabetli bir karar olduğunu ifade eden ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, “Cumhuriyetimizin ve çağdaş Türkiye’nin kurucusu, yokluğu her geçen yıl daha derinden hissedilen büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 75. yılını kutladık. Ülkemizin bugün sadece içerideki sosya ve ekonomik sorunlarla değil, aynı zamanda bölgesel ve küresel sorunlarla da karşı karşıya olduğunu görüyoruz. Tüm dünyada barış ve güvenlik içinde yaşam anlayışını, bunun etkilerini, sosyal ve siyasal patlamaları izliyoruz” diye konuştu.
 
LAİK DEVLET YAPIMIZ HEDEFTEDİR
Gerçek demokrasinin, artık öne çıkmaya başladığına dikkat çeken Orhan, “Özgürlük ve eşitlik temelinde çağdaş bir demokrasiden başka çıkar yol olmadığı deneylerle anlaşıldı. Ülkemiz 1980’lerden beri süre gelen emperyalist bir saldırı altında, ulus devlet-üniter devlet ve laik devlet yapımız hedeftedir. Bugün ekonomisi çökmüş, dışa bağımlı sıcak para ile yaşayan bir açık pazarız. Ekonomik olarak açık pazara uygun liberal ekonomi, ideolojik olarak, demokrasinin olmadığı siyasi İslam ve siyası olarak işgalle sınırların yeniden çizilmesi söz konusudur” ifadelerini kullandı. Projenin amacının batının özellikle ABD’nin Asya’ya açılan bu bölgede kontrolü elinde tutmasını sağlayacak yönetimler oluşturmak ve yeni bir İsrail yani büyük bir Kürdistan kurmak olduğunu iddia eden Orhan, “Ülkemizde bu proje 2002’lı yıllardan beri iktidar eli ile yürütülüyor. İktidar bir yandan kendi ahlak kurallarını zorla halka dayatıyor. Öte yandan demokrasi paketleri ile ülkeyi bölünmeye, ayrıştırmaya ve laik Cumhuriyet yerine, şeriat devletine giden yolun yapı taşlarını döşemeye çalışıyor. Artık biliyoruz ki Türk milleti laik demokratik rejimden geri adım atılmasını istemiyor” açıklamalarında bulundu.
 
BİZ HALKIZ, YENİDEN DOĞARIZ ÖLÜMLERDE
Türk milletinin dini ve mezhepsel çatışmalara karşı olduğunu söyleyen Dündar Orhan, “Türk milleti laik Cumhuriyetin temel ilkelerinden ödün vermeden bu vatanda kardeşçe yaşamak istiyor. Türk milleti yeni anayasa oyununa dur diyor ve Türk milleti iradesini de ortaya koymuştur. Şimdi görev siyasettedir. İktidar halkın bu haklı sesine kulak vermeli, laik Cumhuriyeti dönüştürmekten, ülkeyi bölmekten vazgeçmeli, halkın demokrasi içinde yaşaması koşullarını oluşturmaya dönmelidir. Muhalefet ise, mecliste halkı temsil ettiğini unutmamalı, iktidarın kurduğu sınırlar içinde muhalefet yapmaktan vazgeçip, laik demokratik Cumhuriyet’e, vatanın bütünlüğüne ve milletin birliğine sahip çıkmalı ve anayasa oyununa gelmemelidir. Biz halkız, yeniden doğarız ölümlerde. Çağdaş, laik ve tam bağımsız demokratik Türkiye için, vatanın, milletin bütünlüğü için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.
 
TEŞEKKÜR BELGELERİ VERİLDİ
Yemek canlı müzik eşliğinde devam etti. Gecede ayrıca derneklere maddi ve manevi destekte bulunanlara teşekkür belgesi verildi. Programda Fikret Puza’da sahneye çıkarak Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Cumhuriyet Yemeği’ne Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları, CHP Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayları, CHP İl Genel Meclis Üyesi Sami İkizler, CHP Çerkezköy Belediye Meclis üyesi Demet Eroğlu, CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, ÇYDD Çerkezköy Şube Başkanı Rağbet Erol, ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, partililer, dernek üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ