Yerlikaya, öğretmenler gününü kutladı

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, 24 Kasım öğretmenler günü dolaysıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Öğretmenlerimiz, insanı en ideal şekilde eğitmek suretiyle, geleceğin Türkiye’sini, dah

GÜNDEM 24.11.2013 17:26:00 0
 Yerlikaya, öğretmenler gününü kutladı
ŞÜKRAN VE MİNNET BORÇLUYUZ
Doğu’dan Batı’ya kadar, ülkenin en ücra köşelerinde, değişik iklimlerde ve coğrafyalarda, en zor şartlarda dahi görevlerini özveriyle devam ettiren öğretmenlerin ve eğitim idarecilerinin, her türlü övgüye ve takdire layık olduğunu söyleyen Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, “Hepimiz, bizleri bu günlere getiren öğretmenlerimize, gönül dolusu şükran ve minnet borçluyuz. Bununla birlikte, geçmişten bugüne, bizim kültür ve medeniyetimizde, öğretmenlerimiz; tıpkı anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar aziz ve muteber sayılmaktadırlar. Zira bizler ilim ve irfan sahibi kimselere hürmeti ve bize bir harf öğreten kimsenin karşısında saygıyla eğilmeyi, gönül borcu kabul etmiş bir milletiz” diye konuştu.
 
8 BİNİ AŞAN ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM
Ülkenin ve Tekirdağ’ın gelecek hedeflerine, öğretmenlerin yüksek katkıları sayesinde, onların yetiştirdikleri özgür düşünceli, nitelikli nesiller sayesinde, çok daha kolay ulaşacağına vurgu yapan Yerlikaya, “Bu düşüncelerle, Millet Mektepleri’nin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği gün olan 24 Kasım’da, kutsal görevlerini azimle yerine getiren değerli öğretmenlerimizi, eğitim idarecilerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum. Tüm öğretmenlerimizin ve ilimizde sayısı 8 bini aşan öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum” açıklamalarında bulundu.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ