“Öğretmenlik bizleri, yüce gayemize ulaştıran bir araçtır”

24 Kasım Öğretmenler Günü çerçevesinde Çerkezköy’de eğitim öğretim veren Raif Dinçkök İlkokulu’nda, dün saat 13.00’da kutlama programı düzenlendi.

GÜNDEM 22.11.2013 19:55:00 0
 “Öğretmenlik bizleri, yüce gayemize ulaştıran bir araçtır”
KUTSAL BİR MESLEK İCRA EDİYORUZ
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan Okul Müdürü Mervan Yıldız, bütün öğretmenlerin gününü kutladı. Öğretmenlerin kutsal bir mesleği icra ettiklerine vurgu yapan Yıldız, “Bizim her zaman yanı başımızda olan velilerimiz, okula aile birliği başkanı ve üyelerimiz ile sivil toplum kuruluşlarına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Öğretmenler olarak amacımız öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmektir” diye konuştu.
 
 
 
İLK GÜNKÜ HEYECANIMIZI DİRİ TUTMALIYIZ
 Öğretmenliğin mukaddes bir görev olduğunu dile getiren Hüseyin Turan, bütün öğretmenler adına yaptığı konuşmada yaptıkları mesleğin insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olduğunu kaydetti. Ürünü insan olan öğretmenlik mesleğinin, mutluluğun ve huzurun temini açısından oldukça önemli olduğunun altını çizen Turan, “Öğretmenlik bizleri, yüce gayemize ulaştıran bir araçtır. Öğretmenin görevi, gücü oranında erdemli toplum yetişmesine katkı sağlamaktır. Öğretmenliğin ilk gün heyecanının hissedilerek yapılması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Çok önemli değerlerin genellikle çıkarlara dönüştürüldüğü günümüzde, bu yüce sanatı en güzel biçimde icra etmek durumundayız. Bunun için, ilk günkü heyecanımızı diri tutmalı, ideallerimizi çocuklarımıza aktarmalıyız” diye konuştu.
 
PROGRAM SOHBETLE SON BULDU
Öğretmenliğin çok önemli bir görev olduğunu ifade eden Türkçe öğretmeni Nilay Yücel, kendisini yetiştiren öğretmenlerinin gününü kutladı. Program okul öğrencilerinin okuduğu  şiirler ile devam etti. Öğretmenler Günü kutlama programı okul öğretmenlerinden oluşan koronun seslendirdiği şarkı ve türkülerle devam etti. Program öğretmenler odasında, öğretmenlerin hazırlayıp, birbirlerine ikram ettikleri yiyecek ve içecekler eşliğinde yapılan sohbetle son buldu. Programa Okul Müdürü Mervan Yıldız, öğretmenler, Okul Aile Birliği Başkanı Aysel Çelikol, veliler ve öğrenciler katıldı.
 
 
Haber / Asim YAVUZ