Madde bağımlılığı bir sağlık sorunudur

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Kırklarelili öğrenciler uyuşturucu madde konusunda bilgilendiriliyor.

GÜNDEM 22.11.2013 19:30:00 0
 Madde bağımlılığı bir sağlık sorunudur
 TEDAVİSİ MÜMKÜN
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personeli Ünal Şimşir tarafından öğrencilere, “Madde bağımlılığı ve Zaraları” konulu konferans verildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personeli Şimşir, “Madde kullanımı ve bağımlılığı bir sağlık sorunudur. Bunun tedavisi mümkündür. Sizleri madde kullanımıza iten ortamlardan ve arkadaş çevresinden uzaklaşmalısınız” dedi.
 
TIBBİ YARDIM VE UZMAN DESTEÐİ GEREKLİ
Madde kullanan kişinin tedaviye başarıyla ulaşması kişinin iradesine ve bırakma isteğine bağlı olduğunu belirten Şimşir, ”Tedavinin başarıya ulaşması kişinin iradesine ve bırakma isteğine bağlıdır. Bunun için muhakkak tıbbi yardım ve uzman desteği gerekmektedir. Tedavi alanında ülkemizde alkol ve madde bağımlılığı tedavi merkezleri bulunmaktadır. 18 ilde faaliyet gösteren bu merkezlerden olumlu sonuçlar alınabilmektedir. Destek alınabilecek kurumlar TUBİM il temsilcileridir” diye konuştu.
 
TEDAVİ SONRASI SÜREÇ OLDUKÇA HASSASTIR
Tedaviyi tamamlamanın tedavi başarısında önemli olduğuna dikkat çeken Ünal Şimşir, “Tedavi sonrası süreç oldukça hassastır. Kişi kendisini madde kullanımına iten ortamlardan ve arkadaş çevresinden uzaklaşmalıdır. Aksi takdirde tekrar madde kullanım ihtimali oldukça yüksektir. Eğer kullanmakta olduğunuz maddeye karşı aşırı bir istek duyuyorsanız, o madde sizi peşinden koşturuyorsa ve birtakım değerlerinizin ve sevdiklerinizin önüne geçmeye başladıysa artık siz bir bağımlısınız demektir. Bağımlılık aynı zamanda kişinin özgürlüğünün kısıtlanması anlamına gelir “ ifadelerini kullandı.
 
Haber / Gökhan TEKER