Dodurka, “Algıları değiştirmek için yola çıktık”

Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu Belediye Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Tamer Dodurka, “İnsan odaklı bir çalışmayı ortaya koymak için naçizane belediye başkanlığına aday adaylığımızı koyduk. Ã??

GÜNDEM 22.11.2013 11:24:00 0
 Dodurka, “Algıları değiştirmek için yola çıktık”
CHP Çorlu Belediye Başkan A. Adayı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Tüm Kastamonulular Derneği (TÜMKASDER)’ne nezaket ziyaretinde bulundu.
 
İNSANI TEMEL ALAN HER FELSEFE ÖNE ÇIKACAKTIR
TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biz bölgemizin medeniyet taşlarıyla döşenmiş bir belde olmasını arzularız. Bu yönde yapılacak tüm çalışmalara, her zaman destek veririz. TÜMKASDER, insanı temel alan, insan sevgisini merkeze koyan hizmet felsefesiyle, sürekli çalışmalar organize eden, bu yöndeki eksiklikleri görerek projeler üreten bir kurumdur. İnsanı temel alan her felsefe, eninde sonunda hayra vesile olan, hayrı ortaya koyan yapısıyla öne çıkacaktır. İki cihan serveri Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.v), 'İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır buyuruyor' Biz, hizmet etme felsefesiyle yola çıkan herkese, öncelikle bunu hatırlatmak isteriz” dedi.
 
BUGÜNDEN YARINI GÖREBİLMELİ
Belediyelerin yol yapmasının, kaldırım yapmasının, su getirmesinin, çöp toplamasının en temel hizmetler kapsamında olduğunu, bunların bir belediyenin marka haline gelmesi, farkındalığını ortaya koyması bağlamında bir anlam ifade etmediğini belirten Murat Çalık, “Biz, belediyelerin marka olabilmesi için öncelikle eğitim, kültür, sanat ve bölgesinde farkını ortaya koyacak çalışmalara imza atmasını bekleriz. İnsana yatırım yapan, geleceğe emin adımlarla yürüyen gençlerin yetişmesi, medeniyetler arası köprü olabilecek nitelikte ve kalifiyede insanlar ortaya çıkması için çalışan belediyeler, bugünden yarını görebilen belediyelerdir” diye konuştu.
 
HER TÜRLÜ PROJEYE VE ÇALIŞMAYA İHTİYACIMIZ VAR
CHP Çorlu Belediye Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Tamer Dodurka ‘da, Çalık’ın bu değerlendirmelerine sonuna dek katıldığını belirterek, “Türkiye’de algıları değiştirmek için yola çıkarak, çok önemli mesafeler kat ettik. Belediyecilik, elbette çöp toplamak, kaldırım yapmak, yol yapmak değildir. Bunlar o bölgedeki insanların temel ihtiyaçlarıdır. Bu ihtiyaçlardan ziyade, o bölgeye farklılık kazandıracak her türlü projeye ve çalışmaya ihtiyacımız var” dedi. Dodurka, Çorlu’da birçok il ve ilçe derneğinin bulunduğunu, fakat TÜMKASDER’in farklılığıyla, çalışmalarıyla ve vizyoner projeleriyle hizmetler yaptığını belirterek, “TÜMKASDER’in insan odaklı, sevgi odaklı, kendi bölgesinin kültürünü yaşatmaya yönelik yatırımları ve çabalarını izlemekteyiz. Biz de insan odaklı bir çalışmayı ortaya koymak için nacizane belediye başkanlığına adaylığımızı koyduk. Çorlu’muzun gelişiminde, büyümesinde ve değişiminde biz de önemli katkılar sunabilirsek ve kendimizi geliştirecek adımları atabilirsek, bizim için ne mutlu” değerlendirmesini yaptı.
 
Haber / Emine LALE