Derginin kapak fotoğrafı dikkatlerden kaçmadı

Edirne Valiliği tarafından bastırılan derginin üzerindeki Kırkpınar fotoğrafı, ödülü geri alınan Başpehlivan Ali Gürbüz'ün fotoğrafı olması gazetecilerin dikkatini çekti. Vali Hasan Duruer ken

GÜNDEM 19.11.2013 17:21:00 0
 Derginin kapak fotoğrafı dikkatlerden kaçmadı
BU FOTOĞRAFTA HERHANGİ BİR KASIT YOKTUR
Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Polis Bahçesi'nde yapılan toplantıda Edirne'de görev yapan gazeteciler ile bir araya geldi. Toplantıda valiliğin bastırmış olduğu Edirne dergisinin Sonbahar sayısındaki kapağında Kırkpınar'ı anlatan ve üzerinde dopingli olduğu için ödülü geri alınan Ali Gürbüz'ün fotoğrafının olması dikkat çekti. Konuyla ilgili olarak gazetecilerin Vali Duruer'e soru yöneltmelerine karşı Duruer, "Kırkpınar'a atıf yapılması için çekilen bir fotoğraf, Ali Gürbüz'ü ön plana çıkarmak gibi bir şey söz konusu değildi. Bu fotoğrafta herhangi bir kasıt yoktur" dedi.
 
YAKIN ZAMANDA MAHKEMEYE İNTİKAL EDECEK
Edirne Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 5 yıldır bölge müdürü olarak görev yapan Fuat Yapalak'ın 10 gün önce görevden alınması ile ilgili olarak Edirne Valisi Duruer, Organize Sanayi Bölge Müdürü ile ilgili çok ciddi problemler ve sıkıntılar olduğunu belirtti. Yolsuzluk ve hırsızlık derecesinde problemler olduğunu dile getiren Duruer, "Yaşanan olayların üzerine gidiyoruz ve sonuna kadar gitmeye devam edeceğiz. Devletin bir kuruşunu bile kimsenin yanına bırakmam. Yakında tahkikatın neticesini göreceksiniz. Bakın çok iddialı biçimde konuşuyorum. Hırsızlık ve yolsuzluklar vardı. Alındıktan sonra da ortaya çıkmaya başladı. Bütün personel yapılan her türlü yolsuzluğu, hırsızlığı ve edepsizliği hepsini anlatıyor. İnşallah yakın zamanda mahkemeye intikal edecek" diye konuştu.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ