Marinov, “Kırklareli OSB'den edinilecek çok tecrübe var”

Bulgaristan'ın Burgaz şehri Valisi Pavel Marinov, Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) gezdi. Marinov, Kırklareli OSB’den edindikleri bilgi ve tecrübe ile Burgaz’da OSB kuracaklarını belirterek, 'Kırklareli Organi

GÜNDEM 19.11.2013 13:14:00 0
 Marinov, “Kırklareli OSB
Burgaz Valisi Marinov ve beraberindeki heyet Burgaz’da yapılması planlanan organize sanayi bölgesi için Kırklareli’ne gelerek, Kırklareli OSB’de incelemelerde bulundu. Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli OSB'yi Burgaz Valisi Pavel Marinov'a, OSB hakkında bilgiler verdi.
 
TECRÜBELERİMİZDEN FAYDALANMAK AMACIYLA GELDİLER
Vali Yaman, Burgaz Valisi Marinov, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Kırklareli OSB Müdürü Gültekin Hadi, Kırklareli Ticaret Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş ve beraberindekiler, ilk olarak alüminyum fabrikasını gezerek fabrika yetkililerinden bilgi aldı. Daha sonra heyet, boru fabrikasına giderek burada da incelemelerde bulundu. Yaman burada yaptığı açıklamada, “Bulgaristan Burgaz Valimiz ve beraberindeki heyet ile beraber sınır ötesi iş birliği çerçevesi içerisinde bazı konuları görüştük. Dereköy Sınır Kapısı'nın organize işlerinin yapılması, oradaki inşaat alanının bir an önce başlaması konusunda bilgi alışverişinde bulunduk. Burgaz’da kurulacak olan bir organize sanayi bölgesine ilişkin bizim tecrübelerimizden faydalanmak amacıyla geldiler. Hem buradaki kurumları dolaşarak tecrübelerimizi paylaştık. Güzel bir görüşme oluyor. İnşallah bundan sonra da ilişkilerimiz daha iyi olacak” dedi.
 
BİR DAHAKİ SEFERE İŞADAMLARIMIZLA GELECEĞİZ
Burgaz Valisi Marinov ise, Kırklareli OSB’den edindikleri bilgi ve tecrübe ile Burgaz’da OSB kuracaklarını belirterek, Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi hakkında izlenimlerinin olumlu olduğunu söyledi. Kırklareli OSB'de edinilecek çok tecrübe olduğunu ifade eden Vali Marinov, "Bugün buraya yaptığımız ziyaretin bugüne kadar yapılan olumlu ziyaretlerle ilişkilendirilmesi gerekiyor. Organize sanayi bölgesini ziyaret etmemizin nedeni ekonomik ilişkilere verdiğimiz önemden gerçekleşiyor. Ekonomik ilişkileri geliştirdikçe beraberinde tüm diğer ilişkileri de geliştirme imkanı sağlanmış oluyor. Burada görülecek, edinilecek çok tecrübe var. Bir sonraki ziyaretimde beraberimde iş adamlarını da getirmeyi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
 
Haber / Kübra ÖZAYDIN