Asılsız ihbarlar başkasının canına mal olabilir

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte 112’ye yapılan asılsız ihbarların, başka hastalara ulaşmada sıkıntı yaşanmasına neden olduğu bildirildi.

GÜNDEM 19.11.2013 13:06:00 0
 Asılsız ihbarlar başkasının canına mal olabilir
SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ
Kış mevsiminde 112’ye yapılan asılsız ihbarların başka insanların canına mal olabileceğini ifade eden Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, “112 ekiplerimiz kış hazırlıklarını tamamladılar. Garajdaki tüm araçların bakımlarını yaptırdık. Kış mevsimlerinin sert geçebileceği olasılığına karşı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önceden önlemlerimizi aldık, bu yıl şiddetli bir kış mevsiminin geçmemesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. Asılsız ihbar yapanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen yetkililer, “Ekiplerimiz bir köy yolunda hasta kurtarma çalışması yaparken, başka bir köye dönmesi en az 3-4 saatini alıyor. Bu bizim için çok büyük bir sıkıntı. Doğa şartlarıyla mücadele ederek hastaya ulaşmaya çalışıyoruz. Vatandaşı sağduyuya davet ediyoruz. Asılsız ihbarlarda, kamu zararına sebep olduğu için savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu konuda tavizimiz yok. Çünkü o suiistimal ederken başka birinin ölümüne sebep olabilir. Asılsız ihbarda bulunanlar unutmamalıdır ki, bu yaptıkları birinin ölümüne sebep verebilir ve o şekilde yargılanır. Lütfen gereksiz yere 112’yi arayarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı zor durumda bırakmayalım” çağrısında bulundu.
 
BİR ANNEYİ KAYBETMEK BİZİM İÇİN DÜNYANIN YIKILMASIDIR
Kış mevsiminde yapılan asılsız ihbarlara da dikkat çeken yetkililer, “Özellikle kış aylarında vatandaşlarımızı ihbar konusunda duyarlılığa davet ediyoruz. Herkesin hastası kendisine göre acil olabilir. Vatandaşımız hastasının aciliyetine 112’deki doktorlarla diyaloga geçerek, istişare ederek karar vermelidir. Basit bir boğaz enfeksiyonunda ateş yüksek olabilir ama genç yaşlardaki bir birey için çok önemli bir ciddiyet arz etmez. Ama diğer taraftan kalp krizi geçiren, beyin kanaması geçiren veya doğum hastası olabilir. İnsanlar biraz empati yapmalıdır. Acil hasta ihbarlarında devletin tüm kurumları seferberlik haline geçiyor. Basit bir hastalık nedeniyle hasta almaya giderken, başka bir yerdeki doğum hastası bir anneyi kaybetmek bizim için dünyanın yıkılmasıdır” diye konuştu.
 
Haber / Asim YAVUZ