Ön protokol yapıldı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Fikret Üstev, Eski Sanayi Sitesi Koo

GÜNDEM 18.11.2013 16:38:00 0
 Ön protokol yapıldı
DÖVİZ GİRİŞİ SAĞLANACAK
Protokol gereği; tamir ve bakım amaçlı Türkiye Gümrük Bölgesinde işleme tabi tutulacak gümrük işlemleri, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı kara hudut kapılarından yapılacak. Böylece konum itibarı ile AB üyesi ülkeler olan Yunanistan ve Bulgaristan'a komşu bulunan İlimize getirilien motorlu nakil vasıtaları, tarım makineleri ve parçalarının tamiri ve bakımı ile ülkemize döviz girişini sağlanacak ve Edirne esnafı da bu işlemden kazançlı çıkacak.
 
EKONOMİNİN CANLANMASI DEMEK
ETSOYönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt protokolün düzenlenmesinin ardından birlikte çalışmalar yürüterek alınan riskler ile bugün burada güzel işlere imza atıldığını ve bunun Edirne için tarihi bir an olduğunu ifade etti. Yeni fikirlere açık olan ve desteklerini esirgemeyen Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın'a ortak çalışmalarından dolayı teşekkür eden Zıpkınkurt “Bizler Üyelerimize güvendiğimiz için bu işte elimizi değil boynumuzu taşın altına koyuyoruz. Edirne esnafının iş yapması demek Edirne ekonomisinin canlanması demek” dedi.
 
Haber / Gökhan TEKER