Yücel, “Can”larla son gün yemeğinde biraraya geldi

Kapaklı Cem Vakfı Erenler Cemevi’nde 15’inci gün orucu Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel’in verdiği yemekle açıldı.

GÜNDEM 18.11.2013 10:40:00 0
 Yücel, “Can”larla son gün yemeğinde biraraya geldi
BİRLİKTE ORUÇLARINI AÇTILAR
Kapaklı Erenler Cemevi’nde Alevi vatandaşlar,  Muharrem ayının son gün orucunu, Cem Vakfı Dedesi Ali Gündüz’ün yapmış olduğu dua ile tamamladı. Yemek sonrasında konuşan Kapaklı Cem Vakfı Erenler Cemevi Dedesi Ali Gündüz, her hafta perşembeyi cumaya bağlayan gecede yapılan ibadetlere Alevilerin katılmasını istedi. Ali Gündüz, “Muharrem ayına mahsus ibadetlerimizde üç gün masumu paklar orucu tuttuk. Bu orucun sonrasında on iki gün mahi muharrem orucunu ve yası matemimizi huşu içerisinde Çerkezköy, Kapaklı ve beldelerimizden katılan canlarımızla birlikte geçirdik. Cemevi dedesi olarak bütün canlarımıza en içten duygularla teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte, periyodik olarak her perşembeyi cumaya bağlayan gece ibadetlerimiz devam edecektir. Tüm canlarımızın katılımını bekliyoruz” dedi.
 
KATILIM YOĞUN OLDU
Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel tarafından verilen yemeğe,  Cem Vakfı Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Trakya Sorumlusu Enver Koçer, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Kapaklı Cem Vakfı Erenler Cemevi Şube Başkanı Hüseyin Taş, Kapaklı Cem Vakfı Erenler Cemevi Dedesi Ali Gündüz, Karaağaç Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aşar, Karaağaç Belediyesi Meclis Üyeleri, belediye birim amirleri, belediye çalışanları ve Alevi vatandaşlar katıldı.
 
Haber / Asim YAVUZ