Halk Bankası’ndan anlamlı uygulama

Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaca dün saat 15.30’da basın toplantısı düzenledi.

GÜNDEM 15.11.2013 17:44:00 0
 Halk Bankası’ndan anlamlı uygulama
YENİ YERİNE TAŞINDI
Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği’ni Cumhuriyet Mahallesi Vatan Caddesi No:25’e taşındığını belirten Dernek Başkanı Ali Karaca, “Dört yıldır faaliyette bulunan derneğimiz ikinci katta, basamaklı yerlerde hizmet veriyordu. Şimdi ise zemin katta daha geniş ve ferah yerde vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Şimdiki yerimiz üyelerimize daha geniş bir mekanda hitap ediyor. Bu da Kapaklı’da engellilere verilen değerin artığını gösteriyor. Bizlerden desteğini esirgemeyen Kapaklı Kaymakamlığı’na, belediye başkanlığına sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz. Şuan tadilat aşamasındayız. En kısa zamanda en iyi şekilde üyelerimize hizmet vermeyi düşünüyoruz” dedi.
 
“SADECE BUTONA BASMASI YETERLİ OLACAK”
Basın açıklamasının ardından basın mensupları ile birlikte Halk Bankası Kapaklı Şubesi’ne geçen Başkan Ali Karaca, şubenin engelliler için yaptığı engelli rampasını ve engelli ihtiyaç butonu hakkında Halk Bankası Kapaklı Şube Müdürü Ali Kabul ile birlikte açıklamalarda bulundu. Halk Bankası’nın Türkiye genelinde yaygınlaştırdığı uygulama hakkında konuşan Ali Kabul, “Bu uygulama Kapaklı ve Çerkezköy şubelerinde de bulunmaktadır. Bu uygulama engelliler ve yaşlılar için alternatif düşünüp bankaya daha kolay girmeleri için yapılan bir uygulamadır. Engelli bankaya geldiği zaman hiçbir kimseye danışmadan bu butona bastığı zaman güvenlik görevlisi ya da personele sinyal gidecek. Sinyalin bankaya ulaşması ile birlikte yetkililer o kişiyi karşılayıp her konuda yardımcı olacak. İhtiyacı olanlara banka işlemlerinde öncelik tanıyacağız. Halk Bankası olarak sosyal sorumluluk politikalarımız Türkiye çapında yaygınlaştırılacaktır” diye konuştu.
 
TEŞEKKÜR ETTİ 
Desteklerinden ötürü Halk Bankası Kapaklı Şubesi’ne teşekkür eden Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaca, “Kapaklı Şubesine yaptığı pozitif ayrımcılıktan ötürü teşekkür etmek istiyoruz. Temennimiz engellilerimiz için içeride gişenin olmasıdır ve yetkililerden bunun sözünü de aldık. Bütün işletmelerde böyle bir engelli rampasının ve butonun olmasını temenni ediyoruz” dedi.
 
 
 
 
 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ