Karaağaç’ta camiye ödenek var, spor kulübüne yok

Karaağaç Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nın 2’nci birleşimi Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında gerçekleştirildi.

GÜNDEM 15.11.2013 14:06:00 0
 Karaağaç’ta camiye ödenek var, spor kulübüne yok
MECLİSTE GERGİN DAKİKALAR
Dün saat 10.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya meclis üyelerinin tamamı katıldı. Toplantı öncesi meclis üyeleri arasında gerginlik yaşandı. Durumu fark eden Başkan Özkan Yücel, yaklaşık on dakika basına kapalı bir şekilde durum değerlendirmesi yaptı. Hararetli konuşmaların yaşandığı toplantıda tansiyonun düşmesinin ardından toplantı başladı ve gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantının ilk gündem maddesinde bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen 2014 Mali Yılı Ocak, Şubat ve Mart ayları gelir tarifeleri görüşüldü. Gündem maddesi komisyon raporu doğrultusunda oybirliği ile kabul edildi.
 
GİDER BÜTÇESİ TEKRAR GÖRÜŞÜLECEK
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise bir önceki toplantıda Bütçe Komisyonu’na havale edilen 2014 Mali Yılı Ocak, Şubat, Mart ayları gelir, gider bütçesi görüşüldü. Komisyon meclise 2014 mali yılı Ocak, Şubat, Mart ayları tahmini gelir bütçesini 4 milyon 663 bin 930 TL olarak belirlerken, gider bütçesinin ise mecliste tekrar ele alınarak incelenmesi yönünde rapor sundu. Komisyon raporu meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.
 
AYLIK 500 TL PARA YARDIMINDA BULUNULACAK
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise bir önceki toplantıda Trafik Komisyonu’na havale edilen dükkan kira bedelleri ve taksit harçları ile durak yerlerinin kira ücretleri konusu görüşüldü. Beldede bulunan ve sözleşmesi biten taksi duraklarının, belediye dükkanları ve yeşil alanların kiralanması süresinde encümene yetki verilmesi yönündeki komisyon raporu meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesinde ise bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen yardım talepleri görüşüldü. İş kazası sonucu hayatını kaybeden itfaiye personeli Rıza Tıltak’ın eşi Cansu Tıltak’ın kirasının ve çocuğunun masraflarının emekli maaşı bağlanıncaya kadar karşılanması için her ay belediye bütçesinden 500 TL banka hesabına yatırılması komisyonca uygun görüldü. Komisyonun almış olduğu yardım kararı da meclis üyeleri tarafından oy birliği ile
kabul edildi.
 
SPOR KULÜBÜNE ÖDENEK YOK
Karaağaç Hicret Cami’nin elektrik aboneliğinin olmadığından dolayı birikmiş olan elektrik borcunun Belediye tarafından ödenmesi ve Kapaklı Erenler Cem Evi’nin yemekhanesinin ısınma sorunu olduğundan dolayı büro tipi klimanın belediye tarafından karşılanması talebi ise, “Karaağaç Hicret Cami’nin 5 bin TL’lik birikmiş borcunun fatura ve belgeleri karşılığında belediye bütçesinden ödenmesi; Isınma sorunu yaşayan Erenler Cem Evi’ne klima alınması için belediye bütçesinden 2 bin TL verilmesi” yönünde karara bağlandı. Karaağaç Spor Kulübü’nün yardım talebi belediye bütçesinde gerekli ödenek bulunmaması nedeniyle red edilirken, ilgili yardım dilekçesi Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel ve AK Partili Meclis Üyesi Çetin Özhan’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ