Korkmaz, “Kızılpınar’a kalıcı eserler bıraktık”

Kızılpınar Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2’nci birleşimi Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 15.11.2013 13:40:00 0
 Korkmaz, “Kızılpınar’a kalıcı eserler bıraktık”
EMANETE SAHİP ÇIKMALIYIZ
Toplantıya meclis üyelerinden Celal Yeşilyurt ve Nihat Malkoç haricindeki tüm meclis üyeleri katıldı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, tüm İslam Alemi’nin Muharrem Ayı’nın hayırlara vesile olmasını temenni etti. Başta Hz. Hüseyin olmak üzere onunla şehit olan bütün ehlibeyte Allah’tan rahmet dileyen Başkan Korkmaz, “Dün Kerbela’da yaşananlarla birlikte bugün de bazı yerlerde Müslüman kanı akıtılıyor. Hz. Hüseyin’i ve Kerbela olaylarını okumak ve genç kuşaklarımıza anlatmak gerekiyor. Onların bıraktığı emanete de sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.
 
SEÇİM ÇALIŞMALARINI ANLATTI
2014 yerel seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Faruk Korkmaz, “Çerkezköy, Veliköy ve Kızılpınar’da bulunan teşkilatlarımız çalışmalarını sürdürmektedir. Herkes Genel Merkez’den gelecek haberi bekliyor. Biz belediye olarak 10 yıllık süre zarfında Kızılpınar’ı nereden nereye getirdiğimizi herkese gösterdik. Bu zamana kadar yaptığımız çalışmalar ortadadır. Beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan belediye meclis üyelerime, personelime ve vatandaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Sizler ileride Kızılpınar’a kazandırdıklarımızın yanından ak bir şekilde geçeceksiniz ve hep gurur duyacaksınız. Kızılpınar Belediyesi olarak beldemize hep kalıcı eserler bıraktık” diye konuştu.
 
2014 BÜTÇESİ 4 MİLYON 300 BİN TL
Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’ın seçim çalışmaları hakkında yaptığı konuşmanın ardından toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantının ilk gündem maddesinde bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen 2014 Mali Yılı tahmini gelir ve gider bütçesi görüşüldü. 2014 Mali Yılı gelir ve gider bütçesinin 4 milyon 300 bin TL olarak belirlenmesine ilişkin komisyon raporu meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Bir önceki toplantıda yine Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen 2014 Mali Yılı Vergi, Harç ve Ücret tarifeleri de karara bağlandı. Komisyonca yapılan çalışmalar neticesinde vergi, harç ve ücretlerin 2013 yılında alınan tarifeler üzerinden 2014 yılında da tahsil edilmesi komisyonca uygun görüldü. Komisyonun bu kararı da meclis tarafından oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı.
 
FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİNİN TAMAMI ÖDENECEK
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Kızılpınar Belediyesi’nin zabıta ve itfaiye personeline vereceği fazla çalışma ücretinin tespiti görüşüldü. Komisyonca yapılan değerlendirmeler neticesinde belediyenin bünyesinde çalışmakta olan zabıta ve itfaiye personeline 2014 yılında açıklanacak olan fazla çalışma ücretinin yüzde 100’ünün ödenmesi komisyonca uygun görüldü. Komisyonun kararı meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ