Akbulut, Avustralyalı gazetecileri Ankara’da ağırladı

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve Türkiye Avustralya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı T. Ziyaeddin Akbulut, Avustralya Medya Kuruluşu temsilcilerini kabul etti.

GÜNDEM 15.11.2013 12:57:00 0
 Akbulut, Avustralyalı gazetecileri Ankara’da ağırladı
KALBEN BİRBİRİNE YAKINLIK HİSSEDEN İKİ ÜLKE
Avustralyalı Medya Kuruluşu temsilcilerini TBMM'de görmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Ziyaeddin Akbulut, Türkiye ile Avustralya arasındaki ilişkilere değinerek, Türkiye ile Avustralya’nın  Çanakkale Savaşından dostluk çıkaran iki ülke olduğunu ifade etti. İki ülkenin coğrafi mesafe olarak çok uzak ülkeler olmasına rağmen kalben birbirine yakınlık hisseden iki ülke olduğunu dile getiren Akbulut, “İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin arttırılması, geliştirilmesi ve buna ilişkin antlaşmaların yapılmasını önemsiyorum. Avustralya Medya Kuruluşu temsilcileri olarak sizlerin de buna en azami katkıyı sağlayacağınızı umuyorum" diye konuştu.
 
İNŞALLAH İLK FIRSATTA ZİYARET EDECEĞİM
İki ülke arasında üst düzey ilişkiler bakımından birçok gelişme olduğunu söyleyen T. Ziyaeddin Akbulut, “Türkiye’deki iş yoğunluğu ve iki ülkede farklı zamanlardaki seçimler sebebi ile Avustralya'yı ziyaret etme fırsatı bulamadım. Fakat inşallah ilk fırsatta ziyaret edeceğim. 2015 Çanakkale Savaşları'nın 100’üncü yıldönümü nedeniyle karşılıklı olarak kültür yılı ilan ettik. Buda iki ülke halkları arasındaki ilişkiler açısından çok önemli fırsatlar çıkaracağını düşünüyorum" dedi. Toplantının ardından Akbulut konuk medya
kuruluşu temsilcilerine porselen tabak ve kitap hediye etti.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ