Kahve, “Temayül yoklaması yapacağız”

AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve, 'Edirne ve ilçelerimizde belediye başkan adaylarımızı belirlemek için temayül yoklaması yapacağız' dedi.

GÜNDEM 15.11.2013 11:21:00 0
 Kahve, “Temayül yoklaması yapacağız”
TEŞKİLATIN GÖRÜŞLERİ ALINACAK
Müjdat Kahve, AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, yerel seçim çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Belediye başkan adaylarının belirlenmesi için teşkilatın görüşlerini alacaklarını belirten Kahve, "Edirne ve ilçelerimizde belediye başkan adaylarımızı belirlemek için temayül yoklaması yapacağız. Pazar günü bu temayül yoklamasını Ak Parti Genel Merkezi seçim İşleri Başkanlığımızın koordinesinde 2 milletvekilimizin nezaretinde yapacağız" dedi.
 
ADAY 8 ARALIK’TA AÇIKLANACAK
Yoklamaya katılan teşkilat mensuplarının, pusulalara en az 1, en çok 2 ismi yazabileceğini ifade eden Kahve, "Aday adaylarının dışındaki isimlerin de yazılabileceği bir yoklama olacak. Sandıklar, sonuç açıklanmadan Ankara'da bizzat Başbakanın başkanlığında oluşturulan heyet önünde belirlenecek ve değerledirilmesi ona göre yapılacak" diye konuştu. Kahve, Edirne Belediye Başkan adayının en geç Başbakan Erdoğan'ın 8 Aralık tarihindeki ziyaretinde açıklanacağını kaydetti. Kahve, sanayi esnafının Bulgaristan ve Yunanistan'dan tamir amaçlı gelen araçlar ve makinelerle ilgili taleplerinin de değerlendirilerek sonuçlandırıldığını belirtti.
 
ESNAFIMIZA BÜYÜK BİR İŞ KAPISI OLACAK
 Geçtiğimiz ay Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte Edirne'yi ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Yazıcı'nın ziyaretinde konunun tekrar gündeme geldiğini ifade eden Kahve, "Dün itibariyle bakanlığımız Edirneli küçük sanayi esnafının bu talebini, oda ve borsaların desteğiyle bir çözüme kavuşturdu. Araçla Türkiye'ye giren yabancı şahıs ve onu burada karşılayacak tamiri üstlenecek esnafımız buluştuğu zaman, gümrükte, aracın ve makinenin tamir için getirildiğinin söylenmesi yeterli olacak. İnşallah bu sanayi esnafımıza büyük bir iş kapısı olacak. Uygulama bugünden itibaren başladı" dedi. Kahve, Saraçhane Köprüsü'nün kasım ayı sonuna kadar açılmasının sözünü aldıklarını, köprüdeki herşeyin bitmiş vaziyette olduğunu söyledi. Bundan sonraki hedeflerinin tarihi köprüleri trafikten kurtarmak olduğunu belirten Kahve, Edirne Belediye Başkanlığı'na AK Partili yönetim geldiği zaman bu hedefi hayata geçireceklerini ifade etti.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ