Simülatör aracına 3 bin 500 kişi bindi

Kırklareli'ye, 'Kırklareli Emniyet Kemeri Takıyor' projesi çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Dairesi Başkanlığı tarafından gönderilen simülatör aracına 3 günde 3 bin 500 kişi bindi.

GÜNDEM 14.11.2013 13:06:00 0
 Simülatör aracına 3 bin 500 kişi bindi
EMNİYET KEMERİ KULLANIMINI YÜZDE 80'NİN ÜZERİNE ÇIKARTMAK İSTİYORUZ
Vilayet Meydanı'na kurulan araca binen vatandaşlara emniyet kemerinin önemi hakkında bilgi verildi. Kırklareli Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Mustafa Serbest, araç sürücülerinin emniyet kemeri takma alışkanlığını yüzde 40'tan yüzde 80'nin üzerine çıkartmak istediklerini ifade etti. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Dairesi Başkanlığı tarafından gönderilen simülatör aracına 3 bin 500 kişinin bindiğini belirten Serbest, emniyet kemerinin önemini vurguladı.
 
EN ÖNEMLİ UNSUR EMNİYET KEMERİNİN KULLANIMIDIR
 Sürücülerin ve yolcuların emniyet kemeri takmaları gerektiğini ifade eden Serbest, “ Trafikte seyir halindeyken en önemli unsurlardan bir tanesi emniyet kemerinin kullanımıdır. Bu hem şehirlerarası yollarda hem de şehir içerisinde kısa mesafeli yerlerde kullanmaya çalışıyoruz. Bu simülatör aracında, 5 kilometre hızla giden bir araç kaza yaptığında ilk önce emniyet kemeri yoksa kişilerin karşılaşacağı fiziksel sıkıntıları uygulamalı olarak gösteriyoruz. Daha sonra da emniyet kemeri takılıyken, hasar ne kadar aza iner, insanlar kaza anında kapıdan, camdan fırlamadan ne şekilde durabilir ve nasıl güvenli bir sürüş sağlanır bunu Kırklareli halkına fiziki olarak birebir göstermeye çalıştık” diye konuştu.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ