Yetkililer yolu yorumladı

Çerkezköylü servis şoförlerinin kulanılamaz halde olan Karaağaç-Veliköy yolunda yaptıkları onarım çalışmaları esnasında eleştiri oklarına maruz kalan Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Mü

GÜNDEM 13.11.2013 16:56:00 0
 Yetkililer yolu yorumladı
BU YOLDA BAKIM YAPMA İMKÂNIMIZ YOK
Dün saat 11.00’da konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Karaağaç-Veliköy yolunun Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi hududu dışında bir yol olduğunu belirterek, “Bu yolu biz yapmadık. Burası ÇOSB’nin sorumluluk alanı dışında kalıyor. Dolayısıyla ÇOSB olarak burada bakım onarım çalışması yapma imkânımız da yok” dedi. Servis şoförlerinin açıklamalarında kendisinin de bu yolu kullandığı fakat yolun bozukluğu konusunda herhangi bir girişimde bulunulmaması nedeniyle eleştirildiğini belirten Mehmet Özdoğan, “Biz ÇOSB olarak her kullandığımız yolu yapamayız. Bizim yetki alanımız o yolun başındaki fakat Kozmetik fabrikasında sona eriyor” dedi.
 
YOLU KARAAĞAÇ BELEDİYESİ YAPTI
Tartışmalara neden olan Karaağaç-Veliköy yolunun Karaağaç Belediyesi tarafından yaptırıldığının altını çizen Mehmet Özdoğan, “Burada Karaağaç OSB kuruldu. Şuanda yolun kimin sorumluluk altında kaldığından emin değilim. Fakat bizim bu yolda bir tasarrufumuz yok” dedi. Basın mensuplarının ‘Karaağaç Belediyesi’nden yolun yeniden yapımı konsunda bir yardım talebi gelmesi halinde ÇOSB’nin tutumu ne olur?’ şeklindeki sorusuna cevap veren Özdoğan, “Benim ÇOSB Müdürü olarak bu soruya net bir cevap verme yetkim yok. Fakat şu kadarını söyleyebilirim ki ÇOSB olarak bize gelen her türlü talep değerlendirilir. Yetkili mercilere iletilir. Benim burada yönetim adına bir şey söylemem doğru olmaz” diye konuştu. 
 
BİZİM ÇOSB OLARAK YAPTIĞIMIZ YOLLAR ORTADA
Karaağaç-Veliköy yolunun nasıl yapıldığına dair bir fikri olmadığını ifade eden Mehmet Özdoğan, “Bizim ÇOSB olarak yaptığımız yollar ortada. Biz bölge içinde yaptığımız tüm yolların zemin etüdünü yaptırıyoruz. Fakat bu etüdler bile uygulama esnasında zaman zaman tutmayabiliyor. Yollarımızda beton ve asfaltla birlikte 80 santimetre kalınlığa kadar ulaşabiliyoruz. Eğer zeminde problem çıkarsa bu derinlik 1 metreye kadar da çıkabiliyor” açıklamalarında bulundu.
 
YOLUN KESİN KABULÜ YAPILMADI
Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel de dün saat 14.00 sıralarında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karağaç ile Veliköy’ü bağlayan üç kilometrelik yolun 2009 yılında kendisi Belediye Başkanı seçildiği zaman faaliyette olduğunu söyleyen Özkan Yücel, “Biz göreve geldiğimizde yolun geçici kabulünü yaptık. Yüklenici firma yolun yapım işini bitirdikten sonra belediye olarak geçici kabulünü yaptık. Geçici kabulden bir yıl sonra eğer yolda sıkıntı olmazsa yolun kesin kabulü yapılacaktı. Fakat, yolun bazı yerlerindeki bozulmalardan kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle kesin kabulü yapılmadı” dedi.
 
KONU İLE İLGİLİ TESPİT YAPTIRAMADIM
Karaağaç-Veliköy yolunun bazı yerlerinde çökmeler meydana geldiğini, konuyla ilgili çok sayıda şikâyet dilekçesi aldıklarını söyleyen Yücel, “Savcılık tarafından konuyla ilgili dava açıldı ve dosya halen devam ediyor. 2009-2012 yılları arasında bu yolun sorumluluğu Karaağaç Belediyesi’ndeydi. Ama dosyalar belediyeye gelmediği için ve adli sürecin devam etmesi nedeniyle bu konu ile ilgili tespit yaptıramadım. Fakat Karaağaç ve Veliköy’ü birbirine bağlayan yolun belli kesimlerinde Belediye olarak beton yol çalışması gerçekleştirdik” açıklamalarında bulundu.
 
YOLUN MALİYETİ 350 BİN TL
Karaağaç’ın Belde Belediyesi olduğunu ifade eden Özkan Yücel, “Doğrudan temin tutarımız 14 bin TL’dir. 5 aydır sıkıntılar devam ettiği için yolun altyapı çalışmasının maliyetini hesaplattırdık. Araştırmam neticesinde 350 bin TL’lik bir maliyet ortaya çıktı. Bunu belediye olarak doğrudan temin yaptırma şansızımız yoktu. Dosya mahkemede olduğu için ihaleye de çıkamıyorduk. Yolda kaynaklanan sıkıntının altyapıdan mı yoksa üst yapıdan mı kaynaklandığı yönünde mahkemeden karar alınmasını istedik. Eğer sorun alt yapıdan kaynaklanıyorsa belediyeden, üst yapıdan kaynaklanıyorsa ilgili müteahhit firmadan kaynaklandığı tespit edilecek. Bunun için mahkemeden cevap bekledik” ifadelerini kullandı.
 
DÖRT YILDIR BU YOLUN KESİN KABULÜNÜ YAPAMADIK
Karaağaç-Veliköy yolunun 12 Kasım 2012 tarihi itibariyle Karaağaç Islah Organize Sanayi Bölgesi olarak tanımlandığını kaydeden Özkan Yücel, “Karaağaç Islah Organize Sanayi Bölgesi 12 Ekim 2013 tarihinde, Karaağaç OSB olarak onaylandı. Karaağaç OSB yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak bu konuyu yönetimdeki arkadaşlarla gerçekleştirdiğimiz toplantılarda gündeme getirdim. Karaağaç OSB alt yapısı tamamlanmış, çevreye duyarlı bölgelerin oluşturulması için kuruldu. Alt yapı projelerinin hepsi ihaleye verildi. Bu bölge bundan sonra Karağaç OSB’nin kontrolünde bir bölgedir. Belediye olarak bu konuyla ilgili çalışma yapmamız mümkün değil. Bu yolun yapımı ve onarımı için karar çıktıktan sonra biz Belediye olarak bu konuyu Karaağaç OSB’ye bildireceğiz. Yolun, alt yapıdan mı yoksa üst yapıdan mı kaynaklandığı kararı verildikten sonra bu yolun çalışması tamamlanacaktır. Kısaca dört yıldır bu yolun kesin kabulünü yapamadık” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ