Yerlikaya, Tekirdağ’ın kurtuluş gününü kutladı

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü kapsamında yaptığı yazılı açıklamada, kurtuluş yıldönümünü sevinç ve gururla, coşku i?

GÜNDEM 12.11.2013 21:02:00 0
 Yerlikaya, Tekirdağ’ın kurtuluş gününü kutladı
BU ZAFER MİLLETİMİZİN EBEDİYEN YAŞAYACAÐININ İSPATIDIR
91 yıl önce kazanılan zaferin, aynı zamanda Tekirdağ insanının, bağımsızlığına olan düşkünlüğünün en büyük göstergesi olduğunu söyleyen Vali Ali Yerlikaya yazılı açıklamasında, “Balkan, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında, ilimizde ve vatanımızın muhtelif yerlerinde milletimiz, ülkesi için canı pahasına, düşmana karşı mücadele etmiştir. Kısıtlı imkânlarla gerçekleşen ve zaferle neticelenen bu mücadeleler, milletimizin devletiyle birlikte, sahip olduğu; kültürel, toplumsal ve askeri donanımıyla, ebediyen yaşayacağının da ispatıdır” ifadelerini kullandı.
 
ŞANLI TARİHİMİZ BİZLER İÇİN İLHAM VE GÜÇ KAYNAÐI OLMALIDIR
Geçmişini bilmeyen milletlerin, geleceklerine asla yön veremeyeceğinin altını çizen Yerlikaya, “Bu nedenle geleceğimize yön verirken, şanlı tarihimiz bizler için bir ilham ve güç kaynağı olmalıdır. Bugün bu anlamlı Kurtuluş gününde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Kahraman Şehitlerimizi ve Gazilerimizi, minnet ve saygıyla anıyorum. Tekirdağlı hemşehrilerimizin, 13 Kasım Düşman İşgalinden Kurtuluş Bayramları’nı kutluyor; sağlık ve mutluluk dileklerimle, sevgi ve selamlarımı sunuyorum” açıklamalarında bulundu.
 
Haber / Asim YAVUZ