Kuzulu’dan Marmara haber’e iade-i ziyaret

Kapaklı’ya kurucu Kaymakam olarak atanan Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Marmara haber Gazetesi’ni ziyaret etti.

GÜNDEM 12.11.2013 20:47:00 0
 Kuzulu’dan Marmara haber’e iade-i ziyaret
ÇERKEZKÖY OLMASAYDI MAHRUMİYET YAŞARDIK
Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu dün saat 14.00’da Marmarahaber Gazetesi’ne iade-i ziyarette bulundu. Ortama, çevreye ve genel duruma alışmaya çalıştığını belirten Aslı Aynaoğlu Kuzulu, “Kaymakamlık binasının olmaması ve personel eksikliği nedeniyle işlerin büyük çoğunluğu Çerkezköy tarafından yürütülüyor. Çerkezköy olmasaydı mahrumiyet yaşardık. Fakat Kapaklı’nın Çerkezköy ile birleşik bir ilçe olması dolayısıyla hiçbir mahrumiyet hissetmiyoruz” dedi.
 
 
 
KADIN SIÐINMA EVİ, NÜFUS 50 BİNİ AŞAN İLÇELER İÇİN ZORUNLU
Kapaklı’nın gelişmesinde ve büyümesinde Organize Sanayi Bölgesi’nin büyük etkisinin olduğunu söyleyen Kuzulu, ilçenin acil ihtiyaçları konusunda da açıklamalarda bulundu. Kapaklı’nın hızlı göç alması nedeniyle öğrenci sayısının da buna paralel olarak arttığını kaydeden Kuzulu, ilçede en az 3-4 tane acil olarak okul yapılması gerektiğini kaydetti. En çok uğraşılması gereken konunun eğitim olduğunu ifade eden Kuzulu, “Seçimlerden sonra ilçede Kadın Sığınma Evi gibi yaşanabilir alanların da oluşturulması gerekiyor. Kadın Sığınma Evi, nüfus 50 bini aşan ilçeler için zorunlu. Kapaklı da bu sınıfa giriyor” ifadelerini kullandı.
 
SİYASET ÇOK HAREKETLİ
Kapaklı Kaymakamlığı yeni binası için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini sözlerine ekleyen Aslı Aynaoğlu Kuzulu, 2014 Haziran ayı gibi yeni binaya geçebileceklerini ifade etti. Kapaklı’nın çok farklı bir yer olduğunu söyleyen Gazeteci Şaban Kardeş ise ilçenin küçük bir Türkiye mozaiği olduğunu belirtti. Kapaklı’nın eğitim seviyesinin yüksek olmadığını ifade eden Kardeş, Bu zamanla aşılacak bir sorun” dedi. Kapaklı’da siyasetin de çok hareketli olduğunu dile getiren Şaban Kardeş, Kazak Gölü’nün denetiminin daha sıkı olması durumunda vatandaşlar için daha çok kullanılan bir alan haline gelebileceğini kaydetti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ