TSD yönetimi Mandalı’yı ziyaret etti

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'yı makamında ziyaret etti.

GÜNDEM 12.11.2013 20:16:00 0
 TSD yönetimi Mandalı’yı ziyaret etti
UZUN YILLAR İHMAL EDİLDİK
Engellilerin en önemli sorununun erişilebilirlik olduğunu söyleyen Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, “İstenirse engellilerin de görüşleri alınarak nasıl iyi şeyler yapılabileceğini görüyoruz” dedi. Engellilerin uzun yıllar ihmal edildiklerini ifade eden Şükrü Boyraz, “Hükümet, yerel yönetim bize bir adım attığında heyecanlanıyoruz. Bizler de evlenmek, barklanmak, çalışmak, spor yapmak istiyoruz. Yeterli olanaklar sağlandığında engellilerin neler yapabileceğini görüyoruz ve gururlanıyoruz” açıklamalarında bulundu.
 
 
HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan İrfan Mandalı, Kapaklı Belediyesi olarak ilçedeki tüm vatandaşların yanında olduklarını belirtti. Engelli vatandaşların biraz da olsa ayrıcalıklı olduklarını kaydeden Mandalı, “Kendilerine yapacağımız desteklerle toplumda var olmalarını, tüketen değil üreten bireyler olmalarını sağlamak, yaşamlarını kolaylaştırmak, engelli hizmetlerini yürütmek belediyelerin görevleri arasındadır. Bizler de ilçemizdeki engellilerimize gerekli hizmetleri sunma gayreti içerisindeyiz” dedi. Herkesin birer engelli adayı olduğunun altını çizen Mandalı, “Bugün sağlıklı bir birey olmamız, yarın bir engelli olmayacağımız anlamına gelmez. Allah, her biri bir melek olan engelli çocuklarımızın ailelerimize de sağlık ve sabır versin. Kapaklı Belediyesi olarak her zaman onların yanındayız ve engelli vatandaşlarımız için her şeyi yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.
 
3 ARALIK’TA GECE DÜZENLEYECEÐİZ
3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engellilerle birlikte bir gece düzenleyeceklerini kaydeden Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi Başkanı Ali Karaca, “Bu organizasyona hepinizi bekliyorum” dedi. Ziyaret sonunda başkan ve ziyaretçiler hatıra fotoğrafı çektirdiler. Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz’a ziyaretinde Genel Başkan Yardımcısı Turan Hançerli,  Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı ve Yöneticileri, Türkiye Sakatlar Derneği İstanbul Şubesi Başkanı ve Yöneticileri, Türkiye Sakatlar Derneği Kartal Şubesi Başkanı ve Yöneticileri, Türkiye Sakatlar Derneği Anadolu Yakası Şubesi Başkanı ve Yöneticileri de eşlik etti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ