Gürcün ve İkizler, okul çalışmalarını yerinde incelediler

İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan 21 derslikli Kapaklı Bahçelievler İlkokulu ve Fevzipaşa İlkokulu’nu ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis üyeleri Zeki Gürcün ve Sami İkizler, okulla

GÜNDEM 12.11.2013 20:04:00 0
 Gürcün ve İkizler, okul çalışmalarını yerinde incelediler
OKULUMUZUN SÖZLEŞMESİNİN BEDELİ 1 MİLYON 792 BİN TL+KDV
İl Özel İdaresinin 2013 yılı programı içersinde Çerkezköy ve Kapaklı’da yapmakta olduğu okul yatırımları hakkında bilgilendirmede bulunan Sami İkizler, “Kapaklı Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan 21 derslikli okulumuz, 2013 yılı bütçesine koyduğumuz ödeneklerden yapılıyor. Okulumuzun sözleşmesinin bedeli 1 milyon 792 bin TL+KDV olup, yüklenici firma ise Sida yapı Sinan Dağlı’dır. İhale tarihi 29 Mart tarihinde kesinleşmiş olup, sözleşmesi ise 3 Mayıs’ta yapıldı” diye konuştu. Okulun yer tesliminin 10 Mayıs’ta yapıldığını sözlerine ekleyen İkizler, “Okulun inşaatında şuan itibariyle yüzde 35’lere geldi. Okul inşaatımızın kabası bitti. Çevre düzenlemesi ve istinat duvarları yapılıyor. 21 derslikli okul inşaatının içinde elektrik, su, sıva çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İşin bitim tarihi de 1 Ağustos 2014’dür. Okulumuz inşallah gelecek eğitim ve öğretim hayatına yetiştirilecektir” açıklamasında bulundu.
 
HASARLI OKULU GÜÇ BELA YIKTIRDIK
İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gürcün ise B bloğu mühürlenen ve geçtiğimiz yıl yıkılan Fevzipaşa İlköğretim Okulu’nda yapılması planlanan yeni okul hakkında açıklamalarda bulundu. Okulda çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Gürcün,“ Okulumuz 21 derslikli olacak. Daha önce bu okulun yıkım kararı verilmesine rağmen yıkılamıyordu. Geçtiğimiz sene yaptığımız girişimler neticesinde ağır hasarlı olan okulu yıktırdık. Yerine 21 derslikli bu binayı programa aldırıp ödeneğini de bulduk. Okulumuzun şuan itibariyle inşaatı devam ediyor” dedi. Okulunun yüklenici firmasının Mako İnşaat olduğunu söyleyen Gürcün “ Okulun sözleşme bedeli 1 milyon 651 bin 450 TL+KDV’dir. Okulumuzun ihalesi 17 Mayıs’ta yapılmış olup, 23 Eylül 2014’te ise inşaat tamamlanacak. Fevzipaşa İlköğretim Okulu’nun fiziki durumu şuan itibariyle yüzde 15 ile 20 arasında yapılmıştır. İl Özel İdaresi dört buçuk yıllık süre zarfında okul yatırım bütçesinin yüzde 40’ı Çerkezköy’e, geri kalanı ise diğer sekiz ilçeye verilmiştir” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Asim YAVUZ