1 ayda 11 yeni yapı ruhsatı düzenlendi

Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Serat, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Ekim Ayı faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

GÜNDEM 11.11.2013 17:57:00 0
  1 ayda 11 yeni yapı ruhsatı düzenlendi
75 ADET HAK EDİŞ TAMAMLANDI
Kapaklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Ekim ayı içinde toplam 12 adet İmar Durumu düzenlendiğini belirten Mustafa Serat, “Bu bir aylık süreçte 11 adet Yeni Yapı, 3 adet İlave Kat, 5 adet Yeniden Yapı Ruhsatı düzenlendi” dedi. Başvurusu yapılan 11 adet Yapı Ruhsatı’nın imzaya gönderildiğini ve 21 adet ruhsat dosyasının da incelemede olduğunu söyleyen Serat, “Ekim ayında 1 adet Ruhsat Yenilemesi yapıldı. 1 şantiye şefi istifası işlemleri yapıldı. 75 adet hak ediş yerinde kontrol edilerek tamamlandı. Ayrıca 12 adet Kat İrtifakı da tamamlandı” diye konuştu.
 
 
51 ADET ADRES VE NUMARATAJ İŞLEMİ YAPILDI
Birimin Ekim ayında 6 adet Banka ve İcra Müdürlüğü yazısına cevap verdiğini kaydeden Mustafa Serat, “Dask için 142 adet Adres UAVT numarası verildi. 60 adet Yapı Kullanma İzin Belgesi düzenlendi. 51 adet Adres ve Numarataj işlemi yapıldı. 20 adet binanın İnşaat sigortası ödemesi bittiğinden SGK yazıları yazıldı. İnşaatı biten 101 adet binanın harç tahsili yapılabilmesi için Vergi Dairesi’ne yazıldı. 3 adet cins tahsisi tamamlandı. 5 adet İfraz – Tevhit ve Yola Terk yapıldı. 4 adet 18’inci madde uygulaması sınır tespiti ve parselasyon planı yapıldı. 5 adet ifraz –tevhit ve uygulama dosyası Tekirdağ Belediyesi’ne onaya gönderildi. SGK’ya 14 adet yapı ruhsatı ve 60 adet yapı kullanma izin belgesi gönderildi. Ayrıca Kanal ve Yol Aplikasyonu, ölçümü ve bina kontrolleri yapıldı” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ